Burnley have reached an agreement with Ajax to sign Mohamed Daramy on loan with an obligation to buy the attacker.

The proposed deal is worth in the region of €15million (£12.9; $16.5m) plus bonuses and a sell-on clause.

Personal terms between the 21-year-old and the Premier League club still need to be agreed and there is also interest in Daramy from France.

Daramy spent last season on loan at Copenhagen — from who he joined Ajax in 2021 — scoring eight goals in 28 league games.

He has played seven times for Denmark and won three Danish titles and one Dutch title in 2021-22.

  • CaliguLlama
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Ik weet niet wat er met de Engelsen aan de hand is dit jaar maar kennelijk maakt het niet uit hoe de spelers van Ajax gepresteerd hebben in het afgelopen seizoen 🤷

    In Denemarken liepen ze kennelijk weg met hem dus het zal daar op gebaseerd zijn? Had ook gehoopt (voor hem ook) dat de verhuurperiode zou zorgen voor een kentering want vorig jaar zag ik het niet. In de oefenwedstrijd tegen Augsburg (dacht ik) wist hij weer niet te overtuigen. Dacht bij een deel van de wedstrijd nog van nou die arme jongen is net terug en moet dan nog op rechts staan ipv links, dat zal niet helpen. Maar toen kreeg hij in een uitbraak (n.b. zijn specialiteit als het goed is) een bal aangespeeld waar hij volledig vrijstaat en hij laat hem gelijk 5m van zijn voet afspringen. Counter weg, kans weg. Toen had ik zoiets van ok dit gaat echt niets meer worden.