Ik krijg toch een dubbel gevoel hierbij. Hoe eerlijk is de chocola dan nog straks?

  • Akasazh
    link
    fedilink
    arrow-up
    8
    ·
    1 year ago

    Een Leffe dubbel gevoel? Ab-InBev is misschien wel een even grote meerhoofdige draak als Unilever. Ze schrikken er ook niet voor terug om receptuur aan te passen voor schaalvergroting en marge.

    Of dat ook het geval gaat zijn voor chocolade, dat niet nog blijken. Maar om een dergelijke familie bierbrouwer te noemen is als Albert Heijn (de firma) een grootgrutter noemen.

  • Pekka
    link
    fedilink
    arrow-up
    6
    ·
    1 year ago

    Hopelijk houden ze zich gewoon aan hun missie om eerlijke chocola te blijven verkopen. Ik denk dat de waarde van het bedrijf hard achteruit zou gaan als er een aantal schandalen ontstaan en deze investeringsmaatschappij lijkt meer te beleggen in bedrijven die zich richten op duurzame en high quality producten, dus hopelijk begrijpen zij dat ook. Maar ik ben het er wel mee eens. dat het er meestal niet beter van wordt.

    • Gast
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Mee eens, nu is de eerlijke cholade productie een unique selling point. En legitimeert de hogere prijs die je er voor betaalt. Als blijkt dat ze net zo uitbuiten als de andere fabrikanten, dan blijft het alleen nog maar een duur choco merk zonder iets extra.

  • fattyfoods
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    edit-2
    1 year ago

    paar jaar terug waren ze nog van plan om aan unilever te verkopen. Denk dat deze optie om aan een familie te verkopen iig beter is

  • GalileoHumpkins
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    1 year ago

    Ik vraag me sterk af of de oorspronkelijke missie die Tony Chocolonely onderscheid van andere merken nog kan blijven bestaan als het onderdeel wordt van AB InBev. Daarnaast vind ik het opvallend dat een partij als AB InBev überhaupt geïnteresseerd is om in de chocolade markt te stappen. Benieuwd hoe dit gaat aflopen.

    • max
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      1 year ago

      Eens met wat je zegt, maar het gaat over de maatschappij die onder andere AB InBev in bezit heeft, niet AB InBev zelf.

  • Orientalism
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Ik had toch al mijn twijfels na dat Teun vd Keuken eruit stappen en dan nog dat plan om een achtbaan in de fabriek te bouwen. Zonde!

    • Acetamide@lemmy.worldOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      4
      ·
      1 year ago

      Mijn eerste twijfels over hoeveel goede bedoelingen er nog waren in het bedrijf kwamen er nadat ik in Amsterdam in één van die Tony toeristenwinkeltjes was geweest: het ging duidelijk alleen maar om het maximaal geld verdienen.

      • TonyQuark
        link
        fedilink
        arrow-up
        7
        ·
        1 year ago

        Mijn twijfel kwam in 2021. Is het onmogelijk? Of is het een geldkwestie?

        Slave Free Chocolate noemt Tony’s Chocolonely niet meer slaafvrij omdat het bedrijf de repen laat maken door Barry Callebaut. Deze multinational heeft in een fabriek in Antwerpen een speciale productielijn voor de repen van Tony’s.

        Omdat Tony’s geen kleine nicheproducent wil zijn, laat het al jaren de repen bij een van de grootste cacaoverwerkers in de wereld produceren. Barry Callebaut erkent dat ze nog steeds cacao gebruiken die met hulp van kinderen in geproduceerd.

        Die kinderarbeid vindt vooral plaats in Ivoorkust en Ghana, twee van de belangrijkste cacaoproductielanden ter wereld.

        Het artikel heeft meer details.

      • GeekySebastian
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        Ik had mijn twijfels na hun Gaybar Pride chocoladereep waarvan precies 0% naar LHBT doelen ging. Maar dat hoefde ook niet volgens Tony, “want we zijn zelf eigenlijk een soort van goed doel”.