• ramesdunc
    link
    fedilink
    arrow-up
    17
    ·
    1 year ago

    Als je Reddit gewend bent valt het inderdaad tegen, merk ik ook. Maar aan de andere kant, Reddit is ook niet in een paar dagen zo groot en actief geworden. Ik hoop dat Lemmy kritieke massa kan bereiken.

  • Flashback956
    link
    fedilink
    arrow-up
    9
    ·
    1 year ago

    Bekijk het van de positieve kant, kans is veel groter dat het merendeel van de leden je paal zien.

    • deBaron
      link
      fedilink
      arrow-up
      10
      ·
      1 year ago

      Dat klopt! Op Reddit verzuipt comment/post vaak snel de drukte in en heb je nog wel eens het gevoel dat je tegen een muur staat te praten. Dat is vooral frustrerend als je een lange tekst hebt uitgetypt om bijv anderen ergens mee te helpen, die vervolgens door niemand gezien wordt. Hier op de ferdiverse voel ik me gehoord en heb ik veel interessantere discussies met mensen.

      En het feit dat je op veel instanties kan zien hoe vaak iemand omhoog of omlaag gevote is is ook iets wat ik ontzettend gemist heb! Reddit had dit vroeger ook, maar dat werd op den duur uitgeschakeld waardoor je alleen nog maar het eindresultaat kan zien. Met die keus ben ik het nooit eens geweest en ik heb het gevoel dat dat meer invloed heeft gehad op het toxischer worden van de sfeer dan velen doorhebben. Als iemand eenmaal een negatieve score heeft op een comment, gaan anderen hem vaak ook downvoten. Door de verhouding van votes zichtbaar te houden heb ik het gevoel dat mensen sneller hun “eigen keus maken” i.p.v. de rest te volgen. In mijn ogen is het vergelijkbaar met het (niet meer) zichtbare downvotes op YouTube te hebben.

      De kwantiteit van mensen en posts is hier niet zo groot als Reddit, maar de kwaliteit ligt hier veel hoger IMO. Hopelijk volgen er ook meer Nederlanders naar deze instantie!