Het leek me leuk om een plek hier te hebben om het over de Nederlandse natuur te hebben; van de grote uitdagingen waar de natuur voor staat, persoonlijke ervaringen, tot en met hoopvolle herstelprojecten.

Alle soorten posts zijn voorlopig welkom. En als iemand suggesties heeft, graag!

  • Shelena
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    3
    ·
    29 days ago

    Goed idee! Ik ben zelf erg prikkelgevoelig en ik ga graag het bos in om tot rust te komen. Waar ik woon is ook erg lawaaierig, dus wat ik vaak doe is parkeren bij het bos en dan ga ik gewoon een paar uurtjes chillen in mijn auto tot ik weer zen ben. Mijn normale parkeerplek is alleen gevonden door andere mensen, dus daar is het nu ook druk. Ik ben dus op zoek naar iets nieuws.

    Mijn lievelingsbossen tot nu toe zijn trouwens de Kaapse bossen bij Maarn. Zeker het bezoeken waard als je van natuur houdt.

    • RoggebroodOPM
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      28 days ago

      Voor mij is het (onder andere) ook wel een plek om tot rust te komen. Ik heb ook erg veel geluidsoverlast thuis, dus het is fijn om de stilte op te zoeken. Ik ga zelf vaak naar het Noordhollands Duinreservaat, en kies dan precies te plekken en tijden uit dat ik weet dat er niemand is.

      De Kaapse Bossen, of de hele Utrechtse Heuvelrug eigenlijk, ken ik niet echt. Daar wil ik nog wel eens een keer heen. Lijkt me een hartstikke mooi gebied.

      • Shelena
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        2
        ·
        28 days ago

        Ja, het is ontzettend mooi daar! Ik zou het zeker een keer doen. De omgeving bij lage Vuursche is ook heel mooi bijvoorbeeld. Dat is misschien iets dichterbij als je normaal gesproken meer in de buurt van Noord Holland bent.