• Jaehaerys
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    ·
    edit-2
    10 months ago

    Zekers, als ie dat niet zo doen, riskeert hij hetzelfde effect dat Joost Eerdmans nu heeft op JA21 (TL;DR Klachten over interne partijdemocratie, andere (prominente) mensen vertrekken omdat hij niet “buigt”, interne partijchaos etc) en dat zou toch aardig zonde zijn.

    Wel is het aardig droog hoe ie zo is van: Ja stem niet teveel op mij anders krijg ik teveel zetels, dat ga je niet voorkomen tenzij je letterlijk een kleinere lijst gebruikt OF in minder kieskringen deelnemen, snap wel dat hij geen FvD effect wil voor zijn partij, alleen hij heeft eenmaal nou zo’n enorm hoog momentum (de peiling zal wss wel dalen voordat de campagne begint, want 49 zetels, are you serious…)

    (Dit was een peiling nadat Rutte zijn vertrek had aangekondigd en net voor het zomerreces, al is de source Maurice, dus korreltje zout)

    • Shelena
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      10 months ago

      Misschien wel goede omgekeerde psychologie ook. Tegen mensen zeggen dat ze niet met te veel op je moeten stemmen. Veel mensen houden er niet van als ze verteld wordt wat ze wel of niet mogen en moeten. :-)