Ik hoop dat dit de juiste community is om deze vraag te stellen. Op de andere lemmy-instances zijn veel discussies over defederatie en op welke voorwaarden dat zou moeten gebeuren. Ik heb via deze instance gezocht naar de communities waar veel over gepraat wordt (de extreem linkse, maar ook de rechtse) en ik ben blij om te zien dat wij federated zijn met de mafkezen van alle kanten op het politieke spectrum en dat we ook toegang hebben tot de content van Beehaw.

De grote aantrekkingskracht van de fediverse voor mij is dat ik gevarieerdere meningen tegen kom en uit mijn filterbubbel kan stappen. Dat er mensen zijn die allerlei dingen vinden waar je het niet mee eens bent is naar mijn mening een feit waar we allemaal mee om moeten leren gaan en ik vind het eerlijk gezegd ook interessant (en amusant) om te lezen waar al deze mensen over praten.

Gelukkig zijn wij een kleine instance met veel content in het Nederlands, dus het lijkt me sterk dat leden van die instances hier snel problemen komen veroorzaken.

Ik ben benieuwd hoe de andere gebruikers van deze instance daar tegen aan kijken, wat zouden gronden zijn voor deze instance om te defedereren van een andere instance? Ik ben ook benieuwd wat ons opperhoofd Ted hier van vindt, want die maakt uiteindelijk de beslissing natuurlijk!

  • Soepkip
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    10
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Ik hoop dat er een mogenlijkheid komt voor gebruikers om hele instances the blocken. Dan is de discussie een stuk makkelijker.
    En met het sentiment van dethleffs@feddit.nl ben ik het eens.