I have read very, very little about Dutch politics in recent years. Today I read that Rutte is even more unpopular among you than the misanthrope Macron.

Whose mother-in-law did this guy kill? What’s going on in your country?

Greetings from next door

  • JVT038
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    ·
    1 year ago

    They mined in one of our provinces for gas, this caused numerous earthquakes destroying some homes. Rutte does not give a shit and does whatever he can to ignore the problem.

    Dit laatste is eigenlijk niet compleet de schuld van Rutte. Ja, hij is verdergegaan met het boren van gas in Groningen, maar zijn voorgangers ook. Toen ze intensief begonnen te boren en (veel) geld verdienden aan het gas in de jaren '70, werd dat geld snel ook weer uitgegeven. De uitgaven van de overheid stegen aanzienlijk en een spaarpot werd niet opgebouwd. Dit wordt ook wel the Dutch disease genoemd.

    Als men in de jaren '70 / '80 een spaarpot had opgebouwd (zoals Noorwegen dat heeft gedaan met hun olie-inkomsten), zou de overheid van 2000 - nu een groot budget kunnen toewijzen (van wellicht honderden miljoenen) om de huizen in Groningen te verstevigen en te repareren. Als de overheid hier het geld voor had vrijgemaakt, had de overheid verder kunnen boren (oftewel meer geld verdienen) en tegelijkertijd de inwoners van Groningen blij houden.

    P.S: ik ben geen VVD’er en je hebt goeie punten met de toeslagenaffaire en de afschaffing van de basisbeurs.