Een minderheidskabinet over rechts is voor NSC-lijsttrekker Omtzigt “een reële mogelijkheid”. Het heeft bovendien zijn voorkeur boven een meerderheidskabinet met GroenLinks-PvdA of de PVV. Dat bleek in Van Torentje naar Torentje, een serie lijsttrekkersdebatten van de Twentsche Courant Tubantia en de Universiteit Twente.

  • atthecoast
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    arrow-down
    11
    ·
    7 months ago

    Goeie zaak! Links gaat de problemen op immigratie en huisvesting niet oplossen.

    • Shelena
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      10
      ·
      7 months ago

      De huisvestingproblemen zijn voor het overgrote deel veroorzaakt door de rechtse partijen die al ontzettend lang aan de macht zijn, o.a. door grote bedrijven uit te nodigen om hier te komen beleggen in vastgoed zodat kopen onbereikbaar werd voor gewone mensen en de huren enorm stegen, door het ministerie van Volkshuisvesting op te heffen zodat er geen gecoördineerd beleid meer was en door simpelweg te weinig (goedkope) huizen te bouwen jarenlang.

      Ik vertrouw partijen die er zo’n zooi van hebben gemaakt en vervolgens onschuldige asielzoekers de schuld geven van de problemen voor geen cent. Ze hebben inmiddels ook al jaren en jaren de tijd gehad om het op te lossen en dat niet gedaan. Laat links het maar proberen.

    • Vlixz@lemmy.world
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      11
      arrow-down
      2
      ·
      7 months ago

      Immigratie is niet iets wat iedereen ziet als een “probleem”, en dus voor veel mensen ook niet opgelost hoeft te worden.