Hoi iedereen,

Ik neem een tussenjaar en wil dingen doen die ik nog nooit heb gedaan.

Ik zat na te denken over wat mij handig lijkt om te leren en ik denk dat het heel interessant en handig zou zijn als ik zou kunnen klussen. Dingen zoals houten constructies kunnen bouwen, meubels repareren, etc. zodat ik later, wanneer ik op mezelf woon (dus wanneer ik 40 ben) mijn eigen keuken en meubels kan bouwen.

Wat zijn jullie tips? Enige aanraders waar ik zou kunnen beginnen hiermee?

  • bigBananas
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    8
    ·
    1 year ago

    Ik leer het meeste door mijn eigen plan te trekken en gewoon te doen, zonder tijdsdruk en wanneer ik er zin in heb, met de materialen waarmee ik het wil doen (vooral recycled hout). Een kant en klaar plan van internet met nieuwe materialen heeft waarschijnlijk een grotere kans van slagen, als je er meer aan over wil houden dan ervaring is dat misschien een betere manier om te leren. Maar ik denk dat je wel minder snel leert omdat alles al is uitgedacht (en je dus minder fouten maakt).

    Ik heb altijd dingen gemaakt die ik wou hebben in huis, sommige dingen bleken overbodig of slecht uitgevoerd, andere beter dan wat ik in de winkel ben tegengekomen. Maar alles kost meer tijd dan je denkt en als je gaat haasten maak je fouten. Die fouten zijn leerzaam maar wanneer je ze maakt omdat je er klaar mee bent heb je veel minder interesse in hoe het had gemoeten.