• Tovervlag
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    3
    arrow-down
    7
    ·
    1 year ago

    Moeten we maar allemaal mooie gebaren maken omdat anderen dat fijn vinden? Ik ben er vooral tegen de taal politie. Ik ben blank, niet wit. Als we heel precies willen zijn ben ik een beetje beige door de zon.

    • koper
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      5
      arrow-down
      1
      ·
      edit-2
      1 year ago

      Moeten we maar allemaal mooie gebaren maken omdat anderen dat fijn vinden?

      Natuurlijk. Als je met een klein gebaar zo veel mensen positief kunt raken, dan is dat de enige juiste keuze. Om maar niet te spreken over de inhoud: de slavernij wás ook verschrikkelijk. Daar ben jij het toch ook mee eens?

      • Tovervlag
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        2
        arrow-down
        6
        ·
        1 year ago

        Zeker is dat erg, maar slavernij is iets van alle tijden. Alleen zijn we er toen mee opgehouden. Er is overigens nog steeds slavernij. Misschien is dat een leuk focuspunt voor ze.

        Ik ben het niet eens dat we de mensen met de grootste mond maar moeten dienen hier. Wij kunnen er met zijn allen niks aan veranderen. Hier is ook een mooie uitspraak voor. Oude koeien uit de sloot halen. En waar stopt het? Eerst, erkenning, toen zwarte piet weg ( die niemand kwaad deed ), toen excuses, nu een nationale feestdag? What’s next?

        Mensen moeten gewoon stoppen met het highlighten van dit soort zaken en racisme en slavernij wat vanáág speelt bestrijden.

        excuses aanbieden voor iets dat zolang geleden is gebeurd door een van zijn voorouderen is gewoon dom. “Sorry dat mijn over over over groot vader jouw over over over grootvader heeft vermoord.” Daar kan ik toch niks aan doen?

        • FeedOutsider
          link
          fedilink
          Nederlands
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          Jij niet nee, maar het koninkrijk en de staat wel, daarom bieden zij ook hun excuses aan.