Echt kut dit. Ik doe altijd mijn best om me een beetje in te leven in mensen, ook als ik het met ze oneens bent. Maar dit is gewoon een dikke middelvinger van een deel van NL naar de rest van NL. Stel kleuters die alleen maar lekker ‘nee’ willen schreeuwen de hele dag en anderen de schuld geven. En o wee als je racistisch noemt wat racistisch is. Helemaal klaar hiermee. Ben ik de enige die er zo over denkt?

  • Blubton
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    3
    ·
    7 months ago

    Dat zou ook kunnen, maar ik denk dat dat wel ophef gaat opleveren omdat ze Wilders weer negeren. Ik vrees dat dat hem alleen maar meer stemmen gaat opleveren in de volgende verkiezingen.

    • Vincent@kbin.social
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      7 months ago

      Nou ja, negeren. Ik denk dat ze wel coalitieonderhandelingen gaan doen, maar als je er niet uitkomt dan kom je er niet uit. Bovendien zouden die extra stemmen in volgende verkiezingen moeten komen van mensen die nu níet op Wilders hebben gestemd, maar dus wel boos zouden zijn dat hij niet in de regering gaat. Wellicht voor de VVD een risico, maar ik denk dat dat voor NSC een stuk minder een schrikbeeld zou zijn; zij hebben voor de verkiezingen er redelijk op gehamerd geen fan van de PVV te zijn, dus hun kiezers zullen dat ook niet per se zijn.

      • Blubton
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        3
        ·
        7 months ago

        Goed punt! Negeren was inderdaad niet echt het goede woord. Ik ben wel bang dat als PVV heel hard gaat huilen ze de mensen die nu niet hebben gestemd overtuigen. Dat zijn mensen die vaak geen verstand hebben van politiek en dus zo’n situatie niet goed begrijpen. De BBB had bij de provincies ook veel stemmen van deze mensen gekregen. Laten we hopen dat dit niet gaat gebeuren