Melissa en haar man raken gegrepen door het idee dat een ‘autonoom’ leven wellicht de oplossing voor hun financiële problemen is.||Een groeiende groep Nederlanders gelooft erin: ‘soeverein’ of ‘autonoom’ worden. Een leven in het teken van autonomie, waarbij je je onttrekt aan de staat en niet langer dezelfde plichten én rechten hebt als andere Nederlandse staatsburgers. Zo ook Melissa, die daar elf jaar later nog altijd de gevolgen van ondervindt.

  • bier
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    2
    ·
    edit-2
    6 months ago

    Bedankt ik denk dat ik je reactie niet goed had begrepen. Blijft natuurlijk wel zo dat beide groepen gewoon de collectieve voorzieningen gebruiken. Zoals ik met die voorbeelden al een beetje aangaf je kunt eigenlijk niets in Nederland zonder collectieve voorzieningen. Zelfs als je denkt ik doe m’n eigen boodschappen (via welke weg komen die boodschappen bij de supermarkt, via welke regels en controles zijn de producten veilig gemaakt, etc).

    Ik snap je punt over dat deze mensen ook slachtoffers zijn. Niet de slachtoffers waar je nou heel veel medelijden mee hebt omdat het hele “ding” ook een stukje asocialiteit in zich heeft (ikke ikke ikke en de rest kan stikken). Maar inderdaad het is waarschijnlijk ook domheid.

    Ik denk dat er een overlap is met mensen die zich voor veel geld inkopen in een mlm (Multi-level marketing) bedrijf. Die worden door gehaaide verkopers ook gouden bergen voorgehouden, maar zijn uiteindelijk meestal grote verliezers.