Hoi hoi :)

Ik zie dat threads alvast op lemmy.ml wordt geblokkeerd en ben nieuwsgierig wat hier gaat gebeuren? Heb je al iets besloten?

Bedankt!

  • thesylveranti
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Je ziet die content dan dus alleen maar als je door alle berichten in de Fediverse gaat scrollen (dat doe je in de praktijk niet)

    Maar je hebt: subscribed, local, all

    • Subscribed zijn de posts van de communities waar je op geabonneerd bent
    • local is (voor mij iig) alle comunities van feddit.nl (of waar je je account hebt)
    • en all zijn alle communities van alle servers waarmee feddit.nl (wederom in mijn geval) gefedereert is (ik zie daar bijvoorbeeld een post van home improvement @lemmy.world terwijl mijn 2 linker handen me daar zeker niet op geabonneerd hebben)

    Dus als je niet defedereert, zie je bij all ook de post van de hypotetische nazi-server.

    Maar het voorbeeld van neonazisme is ook te gemakkelijk

    De top comment waar ik op reageerde zei (voor zoever ik het begreep) “nooit defedereren, laat het aan de gebruikers”. Daarop probeerde ik te zeggen “soms defedereren, bijvoorbeeld als ze stom zijn”. Over waar die grens ligt, zeg ik “laten we het in samenspraak met de community bepalen”. En kan ik zo geen antwoord geven.

      • Shelena
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        Dat is echt vervelend dat mensen zo fel reageren en dat er dan geen discussie meer mogelijk is. Ik denk dat ook een rol speelt hoe je kijkt naar de traditionele sociale media en of je die ziet als schadelijk en bedreigend of niet. Ik denk dat het voor sommige mensen voelt alsof ze nu een soort uitweg hebben en sociale media kunnen gebruiken buiten de grote bedrijven om. Het voelt dan bedreigend als die hier ook binnen dringen. Dat maakt het absoluut niet goed om met ad hominems te komen etc., maar het biedt misschien wel een verklaring.

        Persoonlijk heb ik liever een admin op mijn lokale server die openlijk keuzes maakt over wat ik zie en waar ik mee in discussie kan, dan een bedrijf als Meta dat black-box algoritmes gebruikt om te bepalen wat ik zie om zo zo veel mogelijk advertentie inkomsten uit mij te persen.

      • thesylveranti
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        dan kan je ook wisselen van server.

        Mijn ziens ook de kracht van Lemmy ^^

        Wat naar dat mensen zo intens reageren… Mijn hoop was dat het op Lemmy iets beter zou zijn :/