Dit verandert een boel. Een VVD zonder Rutte.

  • ElbrondOP
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    20
    ·
    11 months ago

    Politiek is onvoorspelbaar. Vorige week nog had ik de indruk dat het op de spits drijven van de asielkwestie een gecalculeerde zet was van de VVD, omdat ze dachten met Rutte hierop de verkiezingen te kunnen winnen. Nu valt dat allemaal uit handen. Rutte weg, Hoekstra weg, Kaag stapt ongetwijfeld ook op. Wellicht een nieuwe zet van Omtzigt. Hoe gaat dat allemaal uitpakken in november? Ik heb werkelijk geen flauw idee. Volgens mij ontstaat er een hele nieuwe dynamiek waarover nu nog weinig te zeggen valt. Ook wel interessant. Na vrijdag dacht ik, ok, dat betekent dat we styraks een rechtse coalitie krijgen. Nu weet ik dat zo net nog niet. Wat bijvoorbeeld als Frans Timmermans lijsttrekker van de GL/PvdA combinatie wordt? En ga zo maar door. Worden in elk geval geen saaie verkiezingen. Nederland kan een nieuwe koers inslaan.

    • ElbrondOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      8
      ·
      11 months ago

      Nog een gedachte. Dit betekent ook dat straks de BBB gewoon met de VVD een coalitie kan vormen. Want de BBB had aangegeven niet in een coalitie met Rutte te willen stappen. Nu hij weg is, is die blokkade er niet meer.

    • Freyrider@kbin.social
      link
      fedilink
      arrow-up
      8
      ·
      11 months ago

      Goede punten. Overigens zegt Rutte zelf dat hij gisteren met dit besluit is gekomen. Als we hem daarop kunnen vertrouwen zou het ook nog kunnen zijn dat hij nu inziet dat zijn positie onhoudbaar is geworden, maar dat het initiële plan toch een rechtse coalitie was.