Ik ben benieuwd of jullie het al zeker weten, waarom, en wat je belangrijkste verkiezingsthema’s zijn.

  • pimpelmees
    cake
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    20
    ·
    1 year ago

    Voor mij wordt het weer de GroenLinks/PvdA combi. Ik denk dat de sociaaldemocratie de beste antwoorden heeft op de uitdagingen waar we voor staan, ondanks dat ik het niet altijd overal mee eens ben (maar een partij waar je het altijd 100% mee eens bent ga je toch niet vinden). Daarnaast ben ik al die versnippering met 1000 kleine partijtjes die allemaal net iets van elkaar verschillen wel beu. De Tweede Kamer functioneert minder goed omdat iedereen overal zijn plasje over moet doen, terwijl er geen mensen over zijn om zich echt op de inhoud in te graven, en het maakt coalitievorming bijna onmogelijk. Dus ik kan het waarderen als zij juist samen gaan.

    • Freyrider@kbin.socialOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      6
      ·
      1 year ago

      Inderdaad, van mij mogen ze de kiesdrempel nog wel wat omhoog gooien om de versnippering tegen te gaan. Ik had de indruk dat de GL/PVDA combi ook veel meer slagkracht had in het vormen van coalities de laatste keer, dus daar ben ik wel blij mee.

    • thesylveranti
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      4
      ·
      1 year ago

      Ja al die kleine partijen helpen niet echt. Waarom geen kiesdrempel en meer lijstcombinaties. Bijvoorbeeld Volt/D66, op welke vlakken verschillen die nu wezenlijk? Door hun lijsten te combineren bundelen ze hun krachten en kan de kiezer nog wel aangeven of ze meer de nadruk willen leggen op bijvoorbeeld een pro-europese koers.