Ik ben benieuwd of jullie het al zeker weten, waarom, en wat je belangrijkste verkiezingsthema’s zijn.

  • Shelena
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    14
    ·
    1 year ago

    Als ik nu moet kiezen, dan zou ik voor GroenLinks gaan of voor de GroenLinks/PvdA combinatie. De standpunten van GroenLinks lagen vorige verkiezingen het dichtst bij mijn overtuigingen. Ik ben dus hier lekker binnen mijn eigen bubbel zo te zien. ;-)

    Ik ga wel deze verkiezingen weer goed opletten en wel opnieuw kijken waar ik het het meeste mee eens ben. Het staat dus nog niet vast voor mij.

    • Freyrider@kbin.socialOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Haha ja we zijn weer een lekkere eenheidsworst.

      Ik moet wel zeggen, toen ik hier heen kwam vroeg ik me af of er niet met name libertairanen zouden zitten, vanwege de ervaren censuur op gecentraliseerde platformen en de link in naam met defi/decentralized finance/blockchain. Maar ik heb daar nog niet veel van gemerkt. Misschien moeten die nog reageren dan.

      • Shelena
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        4
        ·
        1 year ago

        Ja, dat dacht ik ook. Maar ik heb nu eerder het idee dat hier mensen zitten die weg willen komen van de commerciële sociale media. Dat is juist een hele andere groep.

        Overigens is blockchain technologie en gedecentraliseerde finance ook ooit bedacht om onder de commerciële invloed van banken uit te komen, met name na de kredietcrisis. Het idee was dat macht over zo gedecentraliseerd zou worden dat het bij de mensen kwam te liggen en iedereen daar aan deel kan nemen (bijv ook mensen die anders moeilijk een rekening zouden kunnen krijgen bij een bank). In plaats daarvan wordt het nu misbruikt om mee te speculeren en veel geld te verdienen. Tegelijkertijd wordt hiervoor betaald door mensen die makkelijk om de tuin te leiden zijn of wanhopig zijn en snel geld nodig hebben, omdat die makkelijk over te halen zijn om daar geld in te stoppen.

        Ik ben nog steeds heel boos over hoe snel daar misbruik van gemaakt is en in welke mate. Ik ben druk bezig met hoe je de techniek zou moeten aanpassen om dat te voorkomen en te zorgen dat gedecentraliseerde finance kan zorgen voor daadwerkelijk gelijke kansen.

        Wat je zei triggerde me even op dit onderwerp. Ik kan er uren over doorgaan, maar dat zal ik niet doen. ;-) Mijn punt is meer dat we denk ik op onze hoede moeten zijn van misbruik van dit platform op dezelfde manier. Je ziet bijvoorbeeld met Threads al pogingen vanuit het bedrijfsleven om invloed te krijgen en ik ben ook benieuwd of rechtste groeperingen etc niet ook een poot aan de grond kunnen krijgen als de groep die eigenlijk nooit wil censureren de overhand krijgt.

        • Freyrider@kbin.socialOP
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          1 year ago

          Oeps beetje trage reactie, had je reply gemist. Maar mooie verwoording van het sentiment, dat is wel een plausibele verklaring voor waarom met name de mensen die skeptisch zijn t.o.v. ongeremd kapitalisme, i.e. vooral links, hier zitten.

          In dat opzicht hoeven we ons hopelijk nog even geen zorgen te maken over de echte cryptobro’s hahah. Zonder het opportunistische van defi was ik er een stuk minder negatief over. De achterliggende technologie vind ik best interessant (als niet IT-er, geneeskundige hier), maar dat werd snel verpest door wat jij al typte.

          • Shelena
            link
            fedilink
            Nederlands
            arrow-up
            2
            ·
            1 year ago

            De technologie is zeker interessant (denk ik als IT onderzoeker), maar er is te makkelijk misbruik van te maken. Ik denk dat dat met wat aanpassingen moeilijker te maken is zodat de technologie daadwerkelijke maatschappelijke verbetering teweeg kan brengen. Ik heb daar wel wat ideeën over. Helaas is het als onderzoeker heel moeilijk om hier funding voor te krijgen. Ik probeer het dus een beetje in mijn vrije tijd, maar dat gaat echt enorm langzaam, want mijn vrije tijd is erg beperkt.