Ik ben benieuwd of jullie het al zeker weten, waarom, en wat je belangrijkste verkiezingsthema’s zijn.

  • Jaehaerys
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    5
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Ah my bad, ik dacht dat het duidelijk leek dat ik het over Volt Nederland had (profile), wilde namelijk niet zo naar voren duwen dat ik obviously voor de partij stem waar ik lid van ben dus vandaar, excuses, had het toch even wat duidelijker moeten maken.

    En ja ik ben het er ook mee eens dat een change of the guard echt wel een keer nodig was, al is het nu wel heel erg, dat gebeurt niet zomaar op zo’n grote schaal, ik noem het alleen op, welke positieve en/of negatieve consequenties dit voor bepaalde partijen en/of heel Nederland zal hebben… time will tell.

    • Shelena
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Oh, had niet op je profiel gekeken, vandaar. Volt vind ik ook een sympathieke partij op zich. Moet er nog maar eens goed induiken deze verkiezingen. :-)

      • Jaehaerys
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        5
        ·
        edit-2
        1 year ago

        No worries, kan gebeuren. Als je eventueel vragen hebt over dingen zoals beleid, kan ik deze voorleggen aan policymakers en/of onze representatives (afhankelijk van de vraag natuurlijk) indien je dat wil. 🙂

        Ook mag je een DM in Lemmy droppen, of nog beter, met het Matrix Protocol (zie https://matrix.org en https://element.io)

        • Shelena
          link
          fedilink
          Nederlands
          arrow-up
          2
          ·
          1 year ago

          Ik weet niet of ik op dit moment veel vragen heb over beleid.

          In het dagelijks leven doe ik onderzoek naar IT en AI vanuit sociotechnologisch oogpunt (ik wil het even niet te specifiek maken, want dit is mijn persoonlijke account en ik vind mijn privacy belangrijk). Natuurlijk wordt beleid vaak gebaseerd op basis van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek en dat is ook goed. Beleid moet zo veel mogelijk op grondig onderzoek worden gebaseerd. Maar in sommige gevallen zou het denk ik nuttig zijn om een iets meer direct adviserende rol te kunnen aannemen richting de politiek, bijvoorbeeld als ik vanuit mijn expertise bepaalde risico’s of mogelijkheden voorzie. Technologische ontwikkelingen gaan namelijk snel. Ik vraag me altijd af hoe dat aan te pakken.

        • Freyrider@kbin.socialOP
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          1 year ago

          Is het tegen communityregels om verkiezingsprogramma’s te delen? Want anders zou ik best geïnteresseerd zijn!

          • Jaehaerys
            link
            fedilink
            Nederlands
            arrow-up
            5
            ·
            edit-2
            1 year ago

            Ermg, dat weet ik eigenlijk niet, maar omdat in een context dat als mogelijke advertisement gezien zou worden, denk ik niet dat ik zoiets ga riskeren.

            Sws denk ik dat onze policymakers bezig zijn met een TK23 programma, dus ik denk niet dat ik nu iets te geven heb… 😅

            Maar ik zal het de volgende borrel van mijn lokale team voor je navragen, ga wel ervan uit dat hier veel tijd overheen zal gaan voordat ik een antwoord voor je heb.

            Om even wat context te geven, je moet je realiseren dat we als Volt Nederland langzaam preparaties begonnen te doen voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP24) volgend jaar juni, en dan opeens (ja oke het werd verwacht dat t kon gebeuren but you get my point) valt het kabinet toch echt, nou hebben we wel bij congressen noodprotocollen ingestemd voor dit scenario, maar dit legt uiteraard een hoge druk op de kandidatencommissie, policywriters, bestuur, enz

            De verkiezingen zijn nu dus op 22 Nov, maar wij hebben als Volt Europa een General Assembly op 25-26, campagnetijd levert veel positiviteit op, maar kost ook behoorlijk veel resources en energie, dus het feit dat we nu hybride moeten werken aan de Nederlandse en Europese verkiezingen is geen kleine taak.

            • Freyrider@kbin.socialOP
              link
              fedilink
              arrow-up
              2
              ·
              1 year ago

              Snap, ik! Thanks voor de uitleg en veel succes! Als je tzt meer info hebt hoor ik het graag!

              Maar een gerichte vraag over jullie standpunt voor energietransitie als je die kunt beantwoorden: huidige kerncentrales openhouden of ook nieuwe bijbouwen?

              • Jaehaerys
                link
                fedilink
                Nederlands
                arrow-up
                4
                ·
                1 year ago

                Oh die is super makkelijk, beide.

                Officiële standpunt is zeer pro maar in combinatie met zon+wind, dat staat overigens niet 100% vast, als er bijv een andere groene oplossing komt dan zal de partij hier op een per-case basis naar kijken. Een andere interesse die we hebben is kernfusie (long story short, kernenergie maar zonder de “minpunten”), alleen dit is nog niet “mature” genoeg om er standpunten te over hebben, maar ik merk dat velen binnen de partij hier grote interesse in hebben en deze ontwikkelingen toch wel nauw in de gaten houden.

                We hebben recentelijk een lezing gehad (helaas hebben we daar geen transcript van ofzoiets…) en daaruit bleek dat om aan de energiebehoeften te voorzien, we zowel, zon+wind+kernenergie nodig hebben om zowel groen en daarbij geen energietekorten te krijgen voor het stroomnet in de lange termijn. (Dit is natuurlijk + het scenario met de huidige invasie van Poetin dus ook van het gas af erbij gerekend) Natuurlijk kun je wel argumenteren dat de praktische zaken bij een kerncentrale ook niet makkelijk zijn, hoewel we de COVRA hebben en goede wetgeving dat zorgt voor de veiligheid, ik heb het dan vooral over de kosten van de bouw en de duur ervan, maar weetje wat het is, zon+wind zijn er niet letterlijk altijd, die gaan in een grafiek op en neer vanwege de factoren waar ze op rusten, maar kernenergie? nee die bleef stabiel, maar natuurlijk was het niet genoeg voor de volledige energievoorziening, daarom zegt Volt EN EN, niet OF OF.

                (En het kernafval dat we opslaan is kleiner dan 1 zeecontainer, de COVRA heeft tot date zeer goed diens werk verricht imo, dat zijn feiten. Ik heb geen zin in de angsthaasspelletjes van Greenpeace, zorgen maken over potentiële consequences, oke, maar hou het rationeel, iets wat ik niet snel zie in het debat hierover)

                • Freyrider@kbin.socialOP
                  link
                  fedilink
                  arrow-up
                  1
                  ·
                  1 year ago

                  Thanks, heel informatief! Ik zal volt overwegen, ik vind de energietransitie echt een heel belangrijk verkiezingsthema en kan daarom goed onderbouwde plannen hierover erg waarderen!

                  Kernfusie zou een mooie oplossing zijn inderdaad, maar dat gaat nog langer duren dan kerncentrales dus zal voor het acute probleem geen verschil maken. Onze energievraag zal waarschijnlijk blijven stijgen dus voor de lange termijn hoop ik dat kernfusie snel écht gaat werken.