Wat is jouw resultaat?

  • Trarmp
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    2
    ·
    edit-2
    1 month ago

    Dank hiervoor, ik heb het biljet gister in de bus ontvangen maar had nog geen kans gehad iets te onderzoeken. Kijken waar deze radicaal-linkse guy op landt!

    Update: Het werd nek-aan-nek tussen de Groene Piraten, D66 (lolwut?) en Volt. De extra stellingen geven net iets meer gewicht naar Volt, maar dat voelt voor mij toch iets te centrisch? Idk, ideologisch zitten ze zo dicht bij elkaar dat het ook haast niet uitmaakt, ik stem wel Piraten.

    • JVT038
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      1 month ago

      Ik zou zelf geen piraten stemmen, want zij hebben vrijwel geen kans. Ze zijn al jarenlang actief en nooit een zetel gepakt voor zover ik weet.

      Het lijkt mij zonde om niet gerepresenteerd te worden in het parlement. Dit is de reden dat ik niet op ze stem.

      • Konijn Willem IIIOPM
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        2
        ·
        1 month ago

        Ik vind het zonde als mensen gewoon aannemen dat een partij geen kans heeft. Dat is cirkelredenering en een zichzelf vervullende profetie.

        1. ik stem niet omdat ze niet groot genoeg zijn
        2. partij wordt niet groter omdat ze geen stemmen krijgen
        3. herhaal bij punt 1

        Hoe ga je een verandering streven als je zelf niks verandert?

        • Trarmp
          link
          fedilink
          Nederlands
          arrow-up
          1
          ·
          1 month ago

          Mja op zich, maar als het zo op het randje zit stem ik liever iets wat meer kans heeft. Als een een partij dan geen zetel krijgt ga ik ook niet mijn schuld op mij nemen, dan is het systeem gewoon ruk omdat we geen ranked voting hebben.

          Bedoel, ‘verandering’ is leuk, maar beide van die partijen hadden hetzelfde percentage voor mij bij de stemwijzer. Het is niet alsof ik een of ander rechts partij ga stemmen omdat “de piraten toch geen zetel krijgen”.

    • Konijn Willem IIIOPM
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      1 month ago

      Was ook verbaasd dat D66 zo hoog in mijn opties was. Volt ook. In een van de laatste verkiezingen had ik bijna 95% met de Piraten overeenkomst, maar deze keer, omdat ze met de groenen samen zijn, alleen maar 64 :/

      Met Volt ben ik eigenlijk niet zo blij (was korte tijd lid) en had echt liever voor de Piraten gekozen. Het is duidelijk wel waarom de Piraten met de Groenen nu samen zijn: samen gaan ze misschien meer stemmen krijgen. De Groenen vond ik helaas nooit zo spannend omdat ze te ideologisch zijn, dus het is nog niet zeker aan wie mijn stem gaat: Volt, D66, of de Groene Piraten.

      Maar een stem van jou voor de Groene Piraten zou ik wel tof vinden 👍