Eerder deze week haalde assistent-professor Voorn al uit naar Geert Wilders, die reageerde op het besluit dat Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV) niet welkom is bij de herdenking van het slavernijverleden. Wilders schreef op X: ‘Ik wil anders maandag wel naar Amsterdam gaan en daar speechen hoor. Ze zullen gaan hunkeren naar onze Voorzitter.’ Daarop schreef Voorn op X: ‘Deze man heeft echt hulp nodig. Niet normaal dit.’

Archive copietje zelfde inhoud zonder cookies wall enzo

Commentaar van OP (feddit.nl schrijver van dit bericht) : Gisteren las ik in een ander artikel dezelfde Wilders opmerking op X, en ik schrok behoorlijk. Ik wist al wel dat Wilders een moslim hater en een Israel fan was, maar hier lusten de honden geen brood van om het nog wat netjes uit te drukken. En doet me weer denken dat Wilders en Donald Trump vaker dezelfde indruk maken, een klein boos jongetje dat wild om zich heen slaat, en dan ook nog geniet van de aandacht. Je kunt grappen maken of kritiek hebben op het “thee drinken” van Job Cohen jaren terug maar dat staat tenminste symbool voor verbinden. Bij Wilders is er angst en verdeeldheid zaaien. Anderen neersabelen, tenzij ze Wilders braaf napraten of naar de mond praten. De reactie van Ronald Voorn vind ik helemaal top. Respect.

  • Shelena
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    8
    ·
    2 days ago

    Fijn dat er in elk geval nog eentje tussen zit met principes. Tot nu toe zie ik NSC’ers en VVD’ers zich in allerlei bochten wringen om maar goed te praten dat ze deze mensen aan macht helpen. De mooiste smoes is dat ze nu tenminste nog invloed uit kunnen oefenen en de PVV kunnen bijsturen. Terwijl zonder VVD en NSC de PVV gewoon in de oppositie zou zitten en niet bijgestuurd hoefde te worden. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog op iemand zal stemmen die hieraan heeft meegewerkt.

  • mononomi
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    8
    ·
    2 days ago

    Nou met zo’n quote van Wilders verbaast het me dat niet meer mensen opstappen. Maar tegelijkertijd helaas ook weer niet

    • Taalnazi@lemmy.world
      cake
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      6
      ·
      edit-2
      2 days ago

      Wilders “Ik ben een man van iedereen” die in een kibboets in Israël vrolijk meehielp aan de apartheid.

      Agema “Stormfront” die neonazistische fora bezoekt, en dan glashard zegt normaal te zijn (dat is ze dus niet).

      Faber “omvolking is geen nazitermpje hoor, heb ik zeker weten zelf vertaald”, die de term daar wel uit haalde.

      De PVV is verrot van binnen en buiten. Voor mij is immigratie niet echt een factor voor mijn stemkeuze, maar je kunt immigratie bekritiseren en inperken zonder ook gelijk haat te zaaien of mensen als uitschot te behandelen. En daar is de SP beter in.