Hallo,

Ik ben op zoek naar aardappelen met een beetje smaak. Voorheen hadden verkochten zowel AH als Jumbo het ras Gourmadine onder het label “Gourmande”. Deze vond ik erg smakelijk, zo smakelijk dat je er eigenlijk nauwelijks zout of andere kruiden op hoefde te doen. Het heeft een beetje nootachtige smaak. Hoewel het “gourmande” label bij beide supermarkten nog bestaat is dit nu echt een ander ras. Anders gezegd: het smaakt nergens meer naar. Bij de AH staat de rasvermelding er niet eens meer op (zie foto, mag dat?). Helaas zie ik ook dat Agrico, de teler, dit ras onder “oude rassen” heeft staan, en online is deze vrijwel nergens meer te krijgen. Ik vermoed dat ie uit de handel is gehaald.

Dus ben ik op zoek naar een vervanging. Wat is een ander goed smakend vrij vastkokend ras? Ik ben ok met een webshop, of kleinere winkel binnen een straal van ±50km vanaf Den Haag.

  • thefluffiest
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    8
    ·
    11 months ago

    Supermarkten staan nu eenmaal niet bekend om ‘smaak’. Bij de aardappelboer, vaak op de markt, is er meer keuze en smaak te vinden. Probeer eens la Ratte du Santerre. Lekker notig en zacht.

  • pwarde@lemmy.pwarde.nl
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    ·
    11 months ago

    Je kan bij de meeste supermarkten opperdoezers kopen. Die zijn lekker en vastkokend. Op sommige markten staat een kraam met aardappelen. Dat zou je ook kunnen proberen. In regio den Haag moet dat zeker lukken.

    • sndrtjOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      3
      ·
      11 months ago

      Mijn schoonfamilie komt uit Opperdoes. Iedere zomer krijgen we daar al een lading van 😅

  • peterpinguin
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    2
    ·
    11 months ago

    Vroeger had je ook die mix met o.a. truffelaardappel liggen. Maar die zie ik ook niet meer

  • chrisn
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    1
    ·
    11 months ago

    Hoe lang is het al anders? Kan ook zijn dat de voorraad op raakt, en de volgende oogst nog niet helemaal klaar is?