• tierelantijntjeOP
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    11
    ·
    1 year ago

    Ik vind het steeds moeilijker om de grens tussen ‘lobbyen door het bedrijfsleven’ en ‘corruptie’ te bepalen. Gewone Nederlanders mogen stemmen op een volksvertegenwoordiger en dan moeten ze er maar vanuit gaan dat die hun belangen gaat behartigen. Het bedrijfsleven heeft een politieke partij (VVD) die hun belangen behartigt en mogen ook nog eens aan tafel komen zitten om hun mening te geven aan de politici om beleid te beinvloeden.

    • druppel
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      5
      ·
      1 year ago

      We moeten eigenlijk iets van een tracker hebben, om elke stem/beslissing en nevenactiviteiten van elk kamerlid te tracken en documenteren. En dan makkelijk doorzoekbaar maken en categoriseren.

      (Misschien bestaat het al en weet ik niks)

  • tweeks
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    2
    arrow-down
    1
    ·
    1 year ago

    Het was op dat moment een bijzonder tragische gebeurtenis, maar niet met opzet vanuit de regering. Ik begrijp eigenlijk wel dat bedrijven die gewoon handel drijven dat willen blijven doen, dat gebeurt op een heel ander niveau tussen mensen die hier niets mee te maken hebben. Een compensatie vanuit Rusland zou op zijn plaats zijn, na onderzoek rond schuldigen.

    Bij opzettelijk georganiseerde acties (zoals richting Georgië 2008 / de Krim eerder dan MH17 in 2014 en nu uiteraard Oekraïene) kun je in mijn beleving wel strenger beleid hanteren.