Hoi!

Ik probeer Lemmy te gebruiken maar het gaat nog niet zoals ik had gehoopt.

Ik heb begrepen dat als je eenmaal een account hebt, dat je op andere communities kunt inloggen. Dit lukt alleen niet.

Als ik bijvoorbeeld naar lemmy.world ga dan blijft het inloggen gewoon laden. Misschien dat inloggen alleen via feddit.nl gaat.

Maar ook kan ik niet alle communities vinden. Ik wil bijvoorbeeld warframe@dormi.zone volgen. Inloggen werkt niet, maar ik kan de communitie ook via feddit.nl niet vinden.

Ik dacht dat alle sites met elkaar verbonden zouden zijn? Of doe ik iets verkeerds?

Hopelijk kan iemand helpen en meer info geven.

  • Pekka
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    ·
    1 year ago

    Dit klopt ja, op het moment dat je een zoekopdracht uitvoert geef je Lemmy de opdracht om ook op andere instances te kijken. de c/community links kijken alleen in de cache omdat er van de server verwacht wordt dat hij meteen reageert.

    Het ophalen van communities en posts gebeurt met “workers” dus dit kan soms even duren als de Lemmy server geen “workers” beschikbaar heeft omdat het aan het nog bezig is om andere posts en communities bij te werken. Hierdoor zou het nooit kunnen garanderen dat het binnen de tijd van een normaal web request de community op kan halen, dus daarom kijkt zo’n c/community link alleen in de cache.

      • Pekka
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        4
        ·
        1 year ago

        Ik denk het wel, ik heb meer problemen gehad met het verbinden met sopuli.xyz, ook !finland@sopuli.xyz wilde maar niet gevonden worden maar is nu inmiddels wel beschikbaar (dat duurde ongeveer een dag).

        Maar het duurde maar 2 minuten om Lemmydrama hier te krijgen. c/lemmydrama gaf eerst een 404, na een search naar !lemmydrama@lemmy.world duurde het ongeveer 1-2 minuten voordat hij hier ook beschikbaar was.

        Ik heb eerder ook problemen gehad met het vinden van !2007scape@lemmy.world via feddit.nl, dus mogelijk kunnen de getallen er ook nog wat mee te maken hebben, want ook toen waren lemmy.world communities meestal wel snel beschikbaar.

        • RynelanOP
          link
          fedilink
          Nederlands
          arrow-up
          4
          ·
          1 year ago

          Wauw bedankt allemaal! Het wordt allemaal een stuk logischer zo.

          Het is duidelijk dat dit allemaal nog in de kinderschoenen staat. Dit geeft wel een ouderwets goed gevoel toen ik vroeger nog het internet ontdekte haha.