Ik ben geabbonneerd op https://feddit.nl/c/risa@startrek.website en het valt me op dat de afbeeldingen niet goed over komen, als ik naar de home instance https://startrek.website/c/risa ga kan ik ze wel zien. De afbeeldingen zijn zowel in de browser als in de app (liftoff) stuk. In de comments van de kapotte afbeeldingen zie ik mensen van lemmy.world, beehaw, hexbear en lemm.ee die reageren en geen probleem lijken te hebben met het zien van de afbeelding. Soms kan ik de afbeelding wel openen als ik op de link klik, maar vaak ook niet. Raar federatiefoutje of heb ik zelf iets verkeerds ingesteld?

  • tierelantijntjeOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    9 months ago

    Update: ik heb nog wat meer dingen geprobeerd, en als ik via Firefox feddit.nl gebruik heb ik (bijna) geen problemen en als ik uBlock uitzet helemaal geen problemen. Als ik Brave gebruik is bijna alles kapot, ook met de Brave shields uitgeschakeld. Ik wou een screenshot maken van Liftoff op mn telefoon, maar daar werken alle afbeelden nu ineens wel? Ik heb ook mn tablet met Chrome er bijgepakt om nog een brower te kunnen proberen, met uBlock aan werkt een gedeelte, meer dan op Brave. Met uBlock uit werkt het wel.

    • tierelantijntjeOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      1
      ·
      9 months ago

      Dus het heeft meer nut de admin van startrek.website een berichtje te sturen? Ik wist niet goed waar de fout ligt, omdat ik in de comments allerlei mensen zag uit verschillende instances die geen problemen ervaren dacht ik dat de fout bij ons zou liggen. Dat is wel een nadeel van de fediverse: niet weten bij wie je iets moet melden :P

        • tierelantijntjeOP
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          edit-2
          9 months ago

          I heb een post gemaakt in Quarks :) Ik had ook al iets gevonden in de FAQ dat het zou liggen aan adblockers, maar zelf zonder adblocker werkt het niet op mijn pc of op mijn telefoon. Er lijkt iets raar te zijn met de links van de afbeeldingen, zoals de OP van de post die je linkt ook aangeeft. Als er via de post op Quarks een oplossing komt zal ik die hier ook even posten :)

    • tierelantijntjeOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      1
      ·
      9 months ago

      Raar, ik ben ook geabonneerd en mijn voorpagina staat half vol kapotte plaatjes…