Ik ben nieuw op Lemmy en dit is mijn eerste bericht, bij wijze van test in een nieuwe gemeenschap waar waarschijnlijk geen enkele behoefte aan is in deze wereld. Weesp. Dat kleine stadje onder de rook van Amsterdam, het lelijke eendje van het Gooi, de stad die ooit haar geld verdiende met water, bier, jenever en chocola. De stad waar ik woon in het centrum, met alle winkels op loopafstand, de stad met een van de beste ijssalons van Nederland en een bierbrouwerij en yogastudio in de katholieke kerk.

  • Man Zonder Poespas
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Goeie plek om over te stappen van de trein naar Amsterdam Zuid op Amsterdam Noord :P

  • tweeks
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Deze plek staat op m’n bucketlist, enkel en alleen omdat ik verwacht dat ze er een echt goeie grote Weespermop verkopen. Dat is serieus het beste dat je zoete pallet ooit tegen zal komen, helaas bijna nergens te krijgen (enkel mini teasertjes in zo’n multi-banket verpakking, dat stilt de lust niet). Ergernis ten top… en ja ik kijk naar jullie, grote supermarkt ketens.

    Maar binnenkort… oeh. Mijn wraak zal zoet zijn.

    • ElbrondOPM
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      De beste weespermoppen vind je bij banketbakkerij Wesselman in de Breedstraat. Hij is de enige die de moppen nog helemaal zelf maakt. Een goed tweede is bakkerij Cor Mühl op de Nieuwstad. Die laatste heeft overigens (met name in het weekend) ook fantastisch desem brood. Spectaculair lekker.

      • tweeks
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        Ah wat goed, bedankt voor de tips! Ik ga er spoedig even langs :)