Gaan we binnenkort de internationale treinen ook opknippen naar verschillende vervoerders?

  • Orientalism
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    6
    ·
    1 year ago

    Ik moest recent kaartjes kopen naar Oostenrijk en ik vond NS Internationaal toch ook al niet goed werken, de helpdesk raadde aan te bestellen via ÖBB. Ik hoop dat ze juist beter hun best gaan doen bij NS Internationaal of dat er vanuit de EU kwaliteitseisen aan internationale treinen kunnen worden gesteld, gelijkzo NL eisen stelt aan het nationale treinennetwerk.

    • PekkaOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      4
      ·
      1 year ago

      Het zou inderdaad een heel goed idee zijn als de EU zich hier iets meer op zou richten. Op dit moment is het ook erg lastig om nieuwe internationale trajecten op te zetten of ervoor te zorgen dat ze ook echt sneller en beter worden. Met het beperkte aantal treinen wat nu rijdt en de hoge kosten gaat het heel moeilijk worden om mensen te overtuigen de trein te pakken in plaats van het vliegtuig.

    • Graspieper
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Er wordt inmiddels hard gewerkt aan de implementatie van een europese communicatie-standaard (OSDM) tussen rail aanbieders. Het zal nog wel een paar jaar duren voor het volledig overal is uitgerold, maar de verbetering zit er aan te komen.