Ik heb toch zo’n verdraaid omvangrijke aversie tegen fooien geven en de sociale frictie die het met zich mee brengt; met name in het buitenland. Neem m’n geld, neem alles, maar laat mij je niet moeten beoordelen met een paar centen.

Misschien is mijn brein wat extreem, maar bij tijd en wijle zit ik het halve diner in m’n achterhoofd met hoe ik iemand niet te min doe of juist ongemakkelijk laat voelen met te veel.

De 10% regel bij eten gaat aardig, maar dan kom je soms ook net vaag uit; en bij een laatste hoteldag werkt dat in mijn beleving ook niet goed (afhankelijk van het land). Om niet te spreken van hoe suf het voelt bij pinnen om af te ronden, wat soms selfs een extra actie van het personeel vergt aan 't pinapparaat.

Hoe doen jullie dat en hoe ga je er mentaal mee om?

TL;NG: Haat aan de fooi en help deze dwaas.

  • AliOski
    link
    fedilink
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Ik heb begrepen dat het in de meeste landen een standaard aardigheid is. In de Verenigde Staten daarentegen zou het zo zijn dat werknemers zo laag betaald worden dat werknemers eigenlijk leven van fooi. In de Verenigde Staten is het daarom bijna ondenkbaar om geen fooi te geven en wordt het meestal gezien als een zware belediging als je geen fooi geeft.