Ik ben zelf vorig jaar naar Londen vertrokken omdat ik er een leuke baan aangeboden kreeg en dacht “waarom eigenlijk niet?”. Een tijdje in het buitenland wonen leek me een hele interessante ervaring die ik nog niet had (ook niet tijdens studie).

Waar ben je zelf heen vertrokken en waarom, of waarom daarheen?

  • TurboTurbo
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    6
    ·
    1 year ago

    Ik woon inmiddels meer dan 10 jaar in de VS. Net als jij, ben ik naar het buitenland gegaan voor werk (wetenschap). Bevalt nog steeds prima. Voor onderzoek was/is er in de VS net wat meer ruimte qua beurzen dan in Nederland, wat een van de redenen was om te vertrekken.

    • fristislurper
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Ik ben wel benieuwd, wat bevalt je wel/niet in de VS? En zit je nog in de wetenschap daar, en bevalt dat ten opzichte van NL. Ik overweeg een postdoc in de VS, vandaar 😅

      • TurboTurbo
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        3
        ·
        1 year ago

        Yes, ik zit nog steeds in de wetenschap. Samenwerking met mensen van andere universiteiten gaat eigenlijk best soepel, dus het groeien van je netwerk is iets makkelijker dan in Nederland is mijn ervaring. Er zijn ook meer beurzen, fellowships, organized courses te vinden. Omdat een postdoc hier ook goedkoper is dan een PhD student (waarvoor je vaak nog de opleidingskosten moet betalen als promotor) zijn er ook meer banen als postdoc te vinden. Ik zou zeker een of twee jaar gaan postdoccen hier. Ik denk niet dat je er spijt van krijgt.

  • jongosi
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    2
    ·
    1 year ago

    Ik ben na mijn studie ook naar London vertrokken, uiteindelijk bijna 6 jaar gebleven. Na een tijdje waren we het zat om in zo’n grote stad te wonen en wouden mijn vriendin en ik wat meer natuur om ons heen.

    Tegenwoordig alweer meer dan 10 jaar in Noorwegen waar het bijzonder goed bevalt. Leven is goed qua werk en omgeving en elk jaar gaan we een paar dagen terug naar London om weer even te genieten van alle mogelijkheden.

    • johnydoe666@lemmy.worldOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Heel herkenbaar 😅 alhoewel ik het stadse leven vanuit Amsterdam wel gewend was, is Londen toch wel een ander verhaal. Ik ben heel blij dat ik een plek gevonden heb in Wapping, waar het heel rustig is ondanks de centrale ligging. Hoe makkelijk/moeilijk vond jij het om nieuwe mensen te ontmoeten? Ik merk dat in een grote stad als deze de mensen vooral met zichzelf bezig zijn, of met de mensen die ze al kennen.

      • jongosi
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        In het begin veel geprobeerd om in contact te komen met andere Nederlanders die daar waren, maar dat beviel niet heel erg goed. Daar wil je uiteindelijk toch van af als je naar het buitenland gaat 😊

        Het was voornamelijk via werk dat je leuke, interessante mensen ontmoet en daar verder een groep vrienden uitbreiden. Het sociale leven in London mis ik nog altijd, vaak even iets drinken na werk is er hier in Noorwegen niet echt bij. Maar in London maak je snel contact met mensen destijds waar je wat mee kan afspreken. Veel mensen zitten in dezelfde situatie, niet verhuist naar de stad en op zoek naar vrienden. Het is in ieder geval een stuk makkelijker dan in Noorwegen 😁