Dat schrijft hij in een brief die vandaag bij 200.000 eindexamenleerlingen op de mat valt.

  • Tosti
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    12
    ·
    edit-2
    6 months ago

    deleted by creator

  • irdc@derp.fooOP
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    7
    arrow-down
    1
    ·
    8 months ago

    Ondertussen:

    Niet alleen zijn theoretisch geschoolden gelukkiger, rijker en vermogender, ze leven ook gemiddeld vijftien jaar langer in goede gezondheid dan praktisch geschoolden, terwijl hun kans op diabetes veel lager is dan die van praktisch geschoolden (3 om 14 procent), net als hun kans op chronische stress (9 om 21 procent) en obesitas (10 om 29 procent).

    • johan
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      6
      arrow-down
      1
      ·
      8 months ago

      Correlation does not equal causation. Ik heb het sterke vermoeden dat deze verschillen niet komen omdat mensen een theoretische opleiding doen, maar omdat ze dat kunnen doen.

      Je kan een heel prima salaris ontvangen als praktisch opgeleid persoon. Ook zie ik niet in waarom je opeens anders zou gaan eten als je besluit om MBO te doen ipv HBO, of waarom je meer stress zou hebben.

      Ik gok dat deze verschillen komen omdat mensen die een MBO doen vaker uit een armer gezin komen en simpelweg minder intelligent zijn.

      Ik bedoel dit niet lullig, maar als je als VWO leerling bijvoorbeeld zonnepanelen gaat installeren kan je volgens mij heel snel succesvol worden, bijvoorbeeld omdat je goed Nederlands en Engels spreekt en schrijft, je goed in staat bent om je financiën te regelen, te plannen voor de toekomst, nieuwe mogelijkheden te zien, een eigen bedrijf te starten, enz.

      Niet dat VMBO’ers dat allemaal niet kunnen, ik bedoel alleen te zeggen dat je als VWO’er waarschijnlijk een succesvollere carrière zal hebben dan als VMBO’er, ook als je een praktische baan hebt.

      Dus de statistieken die je hier deelt zeggen mij niet zo veel eigenlijk.