De koninklijke trein gaat met pensioen. Na bijna 160 jaar zullen het koningshuis en buitenlandse staatshoofden niet meer met het rijtuig reizen. Het vervoersmiddel is aan het einde van zijn levensduur, meldt de NS. In de toekomst reist de koninklijke familie met reguliere treinen.

  • Gerryflap@lemmy.world
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Ik was me niet echt bewust van het bestaan van deze trein. Ergens voelt het wel een beetje als geldverspilling en ook een beetje elitair. Aan de andere kant is het wel echt een harde flex om gewoon je bezoek te ontvangen in een een koninklijke trein bij een staatsbezoek. Opzich wel begrijpelijk dat ze er nu mee stoppen, want ik denk niet dat het goede PR voor het koningshuis was geweest om nu een nieuwe trein aan te schaffen

    • PekkaOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Inderdaad, ze kunnen het nu beter even rustig aan doen met grote uitgaven. De meeste mensen zijn dat gedoe met het vakantiehuis en de vakantie tijdens corona tijd nog niet vergeten. Al moeten we natuurlijk wel een goede indruk blijven maken bij staatsbezoeken van buitenlandse staatshoofden, maar dat kan vast op een efficiëntere manier.

    • Akasazh
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Zeker gezien de service voor niet-royals er niet op vooruit gaat.

  • PekkaOP
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    2
    ·
    1 year ago

    Ik heb het altijd een raar idee gevonden die koninklijke rijtuigen, voor staatsbezoeken misschien wel handig, maar voor privéritten van het koningshuis lijkt me dit veel te duur en veel te opvallend ten opzichte van gewoon een auto gebruiken. En rijzen met limousine zal waarschijnlijk net zo comfortabel zijn (al vallen die ook behoorlijk op). Misschien dat het wel mee helpt ter promotie van de treinen dat het koningshuis ook de trein gebruikt?