Met een inkoopprijs van 23 euro per megawattuur (MWh) op 1 juni leek de gascrisis voorbij, maar nu blijkt hoe grillig de gasprijzen zijn. De prijs van gas sloot gisteren op ruim 40 euro per MWh en naderde eerder op de dag zelfs even de 50 euro per MWh. Oorzaken: de stijgende vraag naar gas in China en minder aanbod uit Noorwegen.

  • PekkaOP
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    ·
    1 year ago

    Hmm, nog een paar jaar onzekerheid, maar dan zonder maximum prijs. Hopelijk blijkt het ook dit jaar mee te vallen, maar het feit dat het zo vroeg in de zomer alweer zo snel stijgt is niet bepaald een goed teken. We zullen het wel zien en als veel huishoudens in de problemen komen zullen er vast wel weer nieuwe maatregelen genomen worden.

    Zelf kijk ik nu naar het vervangen van de ramen door ramen met een hogere isolatiewaarde, maar vooral voor huurders zijn dit soort opties natuurlijk niet mogelijk.

  • ClamDrinker@lemmy.world
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Had gehoopt dat met het zonnige weer de prijs nog wat omlaag zou gaan door alle zonne-energie, toch maar m’n energiecontract verlengt met dit nieuws, 't was al weer iets duurder dan voorheen helaas.