Archive link: http://archive.today/5ma29

Helaas zijn ze in het artikel niet overal duidelijk over welke versie ze gebruiken. Ook noemen ze helaas welke formulering ze gebruiken voor ChatGPT, terwijl de precieze formulering vaak wel een groot verschil geeft.

  • Tovervlag
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    tsja, ik werk in de IT en soms over goed gedocumenteerde zaken kan meneer wel helpen maar het is vaak ook verward door welke mogelijkheden bestaan in welke versie van de software.

    Te vaak verzint hij een optie en hij heeft me ook wel vaker helemaal op het verkeerde been gezet.

    Hij heeft me wel eens geholpen met het uitdenken van een best practice die niet zo goed gedocumenteerde was.

    Conclusie. Het kan handig zijn, maar begrijp wat je doet en neem niks klakkeloos over of als waar aan. Als je zelf gezocht hebt en de handleiding gelezen hebt kan meneer je meestal niet verder helpen.

    • PrestigiousBroccoliOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Ten eerste is het eigenlijk nooit goed om klakkeloos code over te nemen, Chatgpt veranderd hier eigenlijk niks. Ten tweede, heb je het geprobeerd met 3.5 of 4? Uit de meeste tests blijkt dat versie 4 echt veel beter werkt voor dit soort taken. Meestal krijg je ook betere resultaten als je Chatgpt ook om stap voor stap de code uit te leggen. Ten derde kun je Chatgpt ook vragen om automatische tests te schrijven voor de code, en kun je Chatgpt vragen om de tests / code te verbeteren. Al deze mogelijkheden zorgen vaak voor veel betere antwoorden, dus misschien dat Chatgpt dan vaker kan helpen.