Lang een spannende pot. Ik heb wel een beetje zitten nagelbijten hoor. Maar 3 punten, goede dingen gezien en een Ajax dat niet bij de pakken neer ging zitten bij een tegenslag. En voor het eerst sinds ik weet niet hoe lang weer eens gevaar uit vrijwel iedere corner/vrije trap.

0-1 erg schlemielig, kan gebeuren maar het verbaasde me ook weer niet dat het gebeurde, ASE was al een beetje aan het klungelen

1-1 viel gelukkig snel. Wat een schot van Medic.

2-1 Mooie pass van Tahirovic op Kudus die lekker afrond

3-1 Bergwijn die vrij de 16 in mag slalommen en hem binnenschiet

4-1 Penalty Bergwijn, goede hoek gekozen.

Rulli Blessure zag er niet best uit, sleutelbeen breuk was wat ik dacht maar is momenteel nog niets over duidelijk. Verrichte nog een paar goede reddingen. Gorter verrassend dat hij er in kwam maar uitleg van Steijn was helder. Keepte volgens mij prima, was blij dat ie er niet een paar om zijn oren kreeg want dan kon ie het wel schudden.

Rensch Grotendeels onzichtbaar, liet zich in 2e helft een beetje zien. Verdedigt niet echt als hij verdedigt, loopt vooral mee. Hoop dat ie dit seizoen weer wat stappen gaat maken maar ik weet het niet met hem.

Medic Droomdebuut. Scoren, behoorlijk spelen, nog een aantal flinke kopkansen uit corners. Mooie gozer ook, het lange interview na de wedstrijd vond ik mooi om te zien.

Hato Paar verkeerde passjes maar bleef wederom goed overeind. Prettig dat hij de goede lijn van afgelopen seizoen door lijkt te zetten tot nu toe.

ASE Hoop dat het zenuwen waren want los van een paar voorzetten ging er heel erg weinig goed. Viel me in de voorbereiding niet zo negatief op maar was echt niet best gister. Wijndal te kort gespeeld, heeft geen indruk op me achter gelaten

Tahirovic Vind dat hij goed gespeeld heeft, met name 2e helft. Zoekt voetballend de oplossing, assist gegeven en lijkt over een mooie combinatie van kracht en techniek te beschikken.

van den Boomen Zaten echt schitterende passjes tussen. Ook een paar missers in niemandsland maar zoals Steijn zei na de wedstrijd moet hij gewoon spelen zoals hij deed, alles vooruit en als er dan een paar mindere tussen zitten, soit.

Taylor Het zou fijn zijn als hij wat rendement zou gaan krijgen. Had er wel een paar in mogen leggen gister. Dit seizoen moet ie het wel gaan laten zien maar heb een beetje een servet/tafellaken gevoel bij hem. Klaassen Weinig voorgekomen in de tijd dat hij gespeeld heeft, wat toch een half uur was. Vond het geen sprong vooruit tov Taylor. Nog even gevaarlijk bij de 2e paal.

Bergwijn Is echt fitter dan vorig jaar. Niet alles lukte, vooral in eerste helft maar al met al prima wedstrijd. Interview na de wedstrijd van ESPN was echt schandalig, 3 volwassen mannen die hem moedwillig en herhaaldelijk kleineren. Heb het afgezet op een gegeven moment.

Brobbey Had minimaal 2x moeten scoren. Speelde een goede wedstrijd verder, veel arbeid en conditioneel duidelijk verder dan vorig seizoen maar mijn god, als hij alleen voor de keeper komt gaat hij er gewoon niet in. Dat is toch wel zorgelijk als spits. Forbs Kort gespeeld, wat flitsen maar niet lang genoeg om echte indruk achter te kunnen laten.

Kudus heeft betere wedstrijden gespeeld maar heeft ook weer mooie dingen laten zien. Goede 2-1, aantal schitterende acties.

  • CaliguLlamaOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    11 months ago

    Zal vast wel wat spanning op hebben gestaan maar hij was echt gewoon slecht bezig af en toe (wat is dat voor uitverdedigen bij de 0-1?)

    Ja dat was helemaal niets nee 😅 Het is voor hem een beetje nu of nooit, Wijndal functioneert niet, verhuurd geweest en niet heel erg overtuigend gespeeld bij Twente, begint langzaam ook wat ouder te worden. Kan me goed voorstellen dat je dan in een volle Arena een beetje blokkeert. Nu hopen voor hem dat ie dat de volgende wedstrijden van zich af kan spelen.

    Mocht dat niet beter worden zou ik graag Hato linksback zien, mits Ajax nog een goede centrale verdediger (of twee) kan halen

    Eens:)

    Hoeveel keer dit seizoen gaan we zeggen dat Brobbey minimaal x keer had moeten scoren trouwens?

    Ja die zal nog wel eens voorbij komen 😅 . Ik hoop dat er nog een goede spits uit de hoge hoed van Mislintat getoverd wordt, ze zijn er mee bezig wordt aangegeven in de interviews dus dan zal dat wel goedkomen.