Een open vraag aan de Feddit gemeenschap, erg benieuwd wat jullie ervan maken.

  • druppel
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    5
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Is de Reddit Blackout de reden dat je hier bent gaan lurken/commenten?

    Ja, maar niet zoals je zou denken. Ik was bekend met mastodon, maar vind het waardeloos in de praktijk. Met de blackout dacht in van de reddit enorm makkelijk te vervangen door een decentralized reddit, was nieuwsgierig, en vond lemmy met wat google termen (weet niet meer wat)

    Wat vind je tot dusver van de Lemmy ervaring? Wat mist er?

    Het is oke, maar niet helemaal zoals ik mij voorgesteld had. Lemmy heeft wat zwakke punten als het gaat om decentralisatie. Of er is enorm veel kans op fragmentatie, waar je 100 verschillende communities hebt die allemaal het zelfde zijn (met de zelfde leden en content, dus je krijgt alles 100x dubbel te zien, die je met 10 verschillende accounts moet volgen omdat sommige instances niet willen samenwerken)

    Of alles wordt gecentraliceerd naar een paar instances. En de eigenaar van de instance kan je zonder reden jouw en jouw communities bannen, dus je moet maar kunnen vertrouwen op z’n blauwe ogen dat die een beetje om kan gaan met meningsverschillen.

    Denk je dat Lemmy of een andere fediverse site leidt tot de terugkeer van kleinere forums en communities op internet?

    Mogelijk. In mijn ideale wereld heb in een centrale client waar je updates van alle soort forums kan volgen die jij interessant vindt, zonder dat je op 100 verschillende forums moet inloggen. En ik denk dat dit een stap in de goede richting is.

    • GalileoHumpkinsOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Interessante take! Het klinkt eigenlijk alsof een soort equivalent voor RSS feeds missen, maar dan gericht op forums. In hoeverre activitypub dit kan zijn weet ik niet.

      Mocht iemand de technische specificaties wel kennen, dan hoor ik heel graag wat diegene daarvan denkt :)

      • druppel
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        3
        ·
        1 year ago

        Ja, een interactieve RSS is wel een beetje de richting waar ik aan zit te denken. Vooral ook iets waar mentions en replies bij meegenomen worden

        Ik heb ook nog niet in diepte naar activitypub gekeken. Zit te denken om misschien te contributen aan lemmy. Maar, ik heb in iedergeval een hoop ideeen hoe ik het zelf zou oplossen. Eerst maar eens kijken wat de bestaande oplossingen zijn voordat ik het wiel opnieuw uitvind