Afhankelijk van je taalinstelling kun je in dit bericht het woord community evt. vervangen voor gemeenschap. Mijn systeem stond op Engels, vandaar dat ik community heb gebruikt.

Hoi, Als je nieuw bent op Lemmy, net als ik momenteel, welkom :-)

Als nieuweling was ik al gauw op zoek naar andere communities (of sub-reddits, zoals ze op reddit heten) om lid van te worden. Lemmy werkt echter standaard niet zo dat alle communities zomaar te vinden zijn vanaf je eigen instantie - in ons geval feddit.nl. Een community moet eerst “gefedereerd” worden, waarna alle gebruikers van deze instantie de externe community ook kunnen vinden.

Met toestemming van de eigenaar van deze instantie, @tedvdb@feddit.nl schrijf ik deze post om toe te lichten hoe je communities kunt vinden en erop kunt abonneren.

1. Zoek een community

Ga naar https://browse.feddit.de/ en zoek een community op basis van sleutelwoorden, bijvoorbeeld android:

Klik op het kopieer-icoontje om de link naar je klembord te kopiëren.

2. Federeer de community

Klik op de link Communities bovenaan feddit.nl en plak de link in het zoekveld. Klik op Search. Er zal nu niets worden gevonden, maar je kunt in de dropdown van Type vervolgens de waarde All kiezen. Doe dit en zoek opnieuw. Nu zal de community verschijnen:

3. Abonneren

Klik op de link om de community te openen. Je kunt je nu abonneren en voor andere gebruikers van feddit.nl zal de externe community nu ook beschikbaar zijn in de lijst met communities.

  • TedvdBMA
    link
    Nederlands
    210 months ago

    Ik denk dat het nu weer werkt?

    Er is gisteren een bugfix voor uitgekomen, die heb ik net uitgerold.