• PrestigiousBroccoliM
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Edit: Hmm, sommige apps vinden de formatting die ik probeer te gebruiken niet zo leuk. Op de website is dit wel goed te lezen…

    Het probleem is natuurlijk wel dat als je dit middel voor zelfdoding kunt gebruiken, je het ook in het eten/ drinken van anderen kunnen stoppen. Ik heb net nog wat verder gelezen, en ik kwam dit artikel tegen: https://nos.nl/l/2403322.

    De exacte naam bekendmaken zou er volgens de organisatie toe kunnen leiden dat mensen grote hoeveelheden zouden aanschaffen en dat restanten worden weggegooid of blijven liggen. Dat zou een gevaar voor de gezondheid van anderen kunnen zijn.

    Aan de andere kant, staat ook dit in het artikel.

    Middel X is een conserveermiddel dat onder meer verkrijgbaar is bij chemische groothandels.

    Dus ik ben bang dat als iemand hier kwaad mee wil ze het toch wel kunnen krijgen. Ik vraag mij af wat voor nut deze stof heeft dat het wel bij groothandels te krijgen is.

      • tierelantijntjeOP
        link
        fedilink
        English
        arrow-up
        2
        ·
        1 year ago

        Jesus, dan is het misschien humaner om naar de lokale dealer te gaan en een familieverpakking heroine te halen voor een overdosis? Dat middel X klinkt echt als een superkutte dood. Ik kan me niet voorstellen dat er geen betere middeltjes zijn.

    • Akasazh
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Dit soort dingen is precies waarom een begeleid levenseinde extreem belangrijk is. Als dat gebeurt via een traject waarbij wordt vastgesteld dat er echt sprake is van een uitzichtloze situatie en niet een opwelling.

      Mensen die zo doortastend en wanhopig zijn om deze route te kiezen moeten ook in medische/psychische wijze worden bijgestaan.