• Tosti
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    ·
    edit-2
    8 months ago

    Klanten meer de schuld geven is net als consumenten laten kiezen voor milieuvriendelijke producten. Zolang er geen eenduidige manier is om dat te doen kan je die keuze niet maken.

    Ik ben voor regulering door de overheid en al helemaal voor de handhaving van bestaande wetten (tegen kindermisbruik, verkrachting, kidnapping, bedreiging). Maar als het aannemelijk te maken is dat iemand het niet wist dat hij met een minderjarige te maken had (of niet aannemelijk dat hij het wel wist) dan is er toch geen kwade opzet. Dan is straf dus op zijn plek, maar wel anders dan als iemand het wel wist.

    Naar de wallen (of andere bekende locaties) gaan blijkt uit alle krantenartikelen ook niet een verzekering dat je te maken hebt met vrouwen die niet gedwongen worden of minderjarig zijn.

    Het is een heel duister hoekje van de samenleving waar de overheden maar moeilijk echt grip op krijgen. Verbieden of reguleren… in beide gevallen zijn er vrouwen die het slachtoffer zijn. Ik ben voor regulering want dan zou je nog de case kunnen maken dat als een prostituee geen “certificaat” heeft dat je kon aannemen dat het niet in de haak is. In zo’n geval zou zwaarder straffen prima gaan denk ik. Want overal in de wereld blijkt dat ongeacht hoe hard je ertegen vecht en straft, er blijft markt voor… dan zou ik die reguleren.