Ik zal eerlijk zeggen dat ik nooit echt 90 minuten lang gezongen en gesprongen heb. Deze wedstrijd was de eerste.

PSV is overduidelijk te goed voor de helft van de Eredivisie, inclusief PEC.

En juist bij dit soort wedstrijden moet je er blijven staan en blijven zingen.

Ik denk ook bij mezelf ‘PSV speelt gewoon knockout fase Champions League en heeft gelijkgespeeld tegen BVB.’. Dit is vergelijkbaar met spelen tegen BVB en dan verlies je met 1 - 7 idd.

Nou ja. Nu met opgeheven hoofd verder en op naar SC Heerenveen. Ik ga er naartoe en het schijnt dichtbij uitverkocht te zijn met zo’n ~1100 man.

  • johan
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    6 months ago

    PSV is gewoon historisch goed dit seizoen. Geen schande om deze pot met deze cijfers te verliezen. Het is geen 10-0 😅

    Tegen Heerenveen wordt het voor PEC wel spannend. Winnen en je kan blijven hopen op playoffs. Verliezen en je kan opeens 14de staan. Gat met de degradatiestreep wel heel groot alsnog, dus wel fijn dan er geen enorme druk op staat.

    • JVT038OPM
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      1
      ·
      6 months ago

      Ik dacht nog bij mezelf ‘Dit is dus hoe Den Bosch supporters zich voelden toen ze met 13 - 0 in Zwolle hadden verloren’. Misschien is dit wel een goede ervaring voor elke supporter: Met grote getallen keihard op je bek gaan.

      De komende drie wedstrijden zijn SC Heerenveen uit, FC Volendam thuis, Fortuna Sittard uit. Alle drie zijn te winnen en als dat inderdaad lukt, sta je op 36 punten en ben je dus veilig van degradatie. In dat geval durf ik zelf voorzichtig omhoog te kijken naar eventuele playoffs.

      In het geval dat PEC alle drie de wedstrijden verliest, dan moeten wij ons weer zorgen gaan maken om degradatie. Dan heb je namelijk 5 keer op rij verloren en sta je waarschijnlijk ergens op 14 of 15.

      Hoe dan ook, ik heb er zin in! Ik ben nog nooit naar een uitwedstrijd met zoveel mensen geweest (meer dan duizend!) en kan niet wachten om m’n keel schoor te schreeuwen a.s. zondag.

      Hoe vind je trouwens hoe het met Ajax gaat? Ze lijken in ieder geval veilig van degradatie te zijn, dat is een pluspunt…

      • johan
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        6 months ago

        Spannende paar wedstrijden voor PEC dus, leuk! En ik ben wel een keer in het Abe Lenstra stadion geweest voor jong Oranje, tof stadion wel!

        Ajax… Het is niet om aan te gluren en het wordt maar niet beter. Van 't Schip begon aardig maar er zit nog steeds totaal geen lijn in, geen tactiek, geen automatismen, geen vertrouwen. Ik vind het heel logisch dat ze met vijf verdedigers zijn gaan spelen, maar dat hadden ze veel eerder moeten besluiten en niet de dag voor AZ uit (!).

        De selectie is bagger, maar dan nog had ik meer verwacht. Ik hoop dat ze gauw een nieuwe trainer voor volgend jaar vinden en nu wel gericht spelers halen die bij Ajax passen. En hopen dat Brobbey blijft.

        • JVT038OPM
          link
          fedilink
          arrow-up
          1
          ·
          6 months ago

          Ik had niet verwacht dat Ajax weer een dip zou krijgen op deze manier. Het schijnt ook dat de Toppers een voorstelling in de ArenA hebben, terwijl Ajax misschien playoffs moet spelen op dat moment.

          Ik vind het zelf gewoon vreemd dat het allemaal zo slecht gaat, terwijl Ajax op papier hele goede spelers heeft… Toch? Sutalo, Brobbey, Bergwijn, Berghuis, Henderson, Taylor, Sosa, Hato, Rulli, Pasveer e.d. zijn allemaal internationals die voor hun land zijn opgeroepen. Dan zou je toch wel verwachten dat als Ajax een slechte ‘teamgeest’ heeft (zoals dat in de FIFA games genoemd wordt), dat zij dan wel konden rekenen op individueel kwaliteit en daarmee wedstrijden winnen.

          Maar ja. Wat mij betreft blijft Ajax zo slecht spelen t/m 31 maart, want dan moeten ze tegen PEC. Na PEC mogen ze alles weer van mij winnen hahaha ;)

          • johan
            link
            fedilink
            arrow-up
            2
            ·
            6 months ago

            Haha ja de toppers hebben de arena gehuurd en willen hun concert niet verzetten (en terecht, hoe debiel ik de toppers ook vind). Ik hoop op een mooie avondwedstrijd in het olympisch stadion.

            Beste is natuurlijk de hele playoffs te ontlopen maar ik heb er een hard hoofd in.

            Volgens mij is van 't schip een te ouderwetse coach. Onder Ten Hag werd elke tegenstander super goed geanalyseerd, kreeg iedereen hele duidelijke instructies en was de tactiek voor iedereen duidelijk.

            Nu krijg ik het idee dat er inderdaad wordt gehoopt dat individuele klasse wel het verschil kan maken. En dat is soms ook wel zo, maar als Bergwijn en Berghuis geblesseerd zijn zoals nu heb je voorin naast Brobbey niemand die gevaarlijk kan worden.

            Typisch was het ook wel dat de selectie meerdere dagen vrij kreeg na AZ uit. Net nu ze met vijf verdedigers zijn gaan spelen geef je ze vrij? Dat slaat echt nergens op. Zeker net zo’n onzekere selectie moeten je heel hard werken aan tactiek en cohesie.

            Ik ben heel bang op een afstraffing tegen Aston Villa. Nu eerst maar Utrecht. AZ gisteren gelijkgespeeld dus ze kunnen weer op 4 punten komen, maar ik zie het niet gebeuren eigenlijk. Daar is Ron Jans een te goede trainer voor, ik denk dat Utrecht er simpel doorheen gaan spelen.

            31 maart gaat leuk worden haha! Hopelijk is in ieder geval één van ons blij die dag!