De fractie van BBB in de Eerste Kamer geeft de doorslag. De partij vindt dat werknemers op termijn meer hebben aan lastenverlaging, waardoor ze netto meer overhouden.

  • @johan
    link
    Nederlands
    111 month ago

    Jammer. Ging maar om een paar tientjes per maand maar kan voor sommige mensen een flink verschil maken. BBB wordt ge-highlight maar was natuurlijk niet de enige partij die tegen heeft gestemd. Arme mensen helpen is blijkbaar niet zo populair in de huidige politiek :(

    • @VincentOP
      link
      Nederlands
      141 month ago

      Zoals de FNV zei:

      “De beloftes van meer bestaanszekerheid zoals die gedaan werden tijdens de verkiezingscampagne, blijken al bij de eerste de beste gelegenheid niets meer waard”, zegt de vicevoorzitter van de grootste vakbond, Zakaria Boufangacha.

    • @Akasazh
      link
      Nederlands
      111 month ago

      Het is jammer dat de meeste mensen die baat hebben bij links stemmen het niet doen omdat andere mensen dan ook dingen krijgen.

  • @CrowAirbrush@lemmy.world
    link
    fedilink
    Nederlands
    51 month ago

    Lastenverlaging lijkt me niet zo’n vreemd doel, zeker gezien wij de hoogste huren hebben schijnbaar.

    Maar het is vast wel weer een manier om gewoon te ontwijken en het dan opzij te vegen.

    • @Shelena
      link
      Nederlands
      111 month ago

      Ja, ik denk ook dat het ontwijken is. BBB is er voor de grote agrarische multinationals, dus zullen ze doen wat in hun belang is. Dat is niet het minimumloon verhogen, want dat kost die ondernemers meer.

    • @VincentOP
      link
      Nederlands
      51 month ago

      “We hebben liever lastenverlaging” betekent gewoon “we hebben liever dat de overheid dit volledig betaalt, ipv dat een groot deel op de schouders van het bedrijfsleven valt”.

      Maar ja, waar betaalt de overheid het van? Ofwel bezuinigingen elders, ofwel meer belastingen - maar dan blijkbaar niet voor het bedrijfsleven?

      Of nog waarschijnlijker: het gaat nooit gebeuren.