Hallo Nederlandse Lemmings!*

Hoe gaat het met jullie allen? Met j’allen?

Ik dacht bij mezelf dat het wel goed is als er regelmatig ff een check-in momentje is voor ons allemaal waar we lekker kunnen zeiken en onze (kleine) overwinningen kunnen delen. Of is hier al een andere community voor gemaakt?

* Naam voor mensen op Lemmy is nog WIP

  • @JVT038OP
    link
    Nederlands
    1014 days ago

    Ik begin wel:

    Geen lekkere week gehad… Last van m’n rug bij diep in- en uitademen, maar gelukkig wordt dit wel minder en voel ik het nu alleen maar als ik lig en niet meer wanneer ik normaal sta / zit.

    Daarnaast ben ik gisteravond in Rotterdam, de Kuip geweest om m’n Zwolse voetbalteam aan te moedigen, maar helaas eindigde dat in een 5 - 0 verlies. Nou ja, was wel erg gezellig in de bus. Buschauffeur was jarig en trakteerde iedereen met gratis hapjes en we kregen een gratis rondje bier of cola. Daarnaast zat er een erg leuk, oud vrouwtje naast me waar ik gezellig mee heb gekletst op de heen- en terugreis.

    Heeft iemand trouwens nog tips bij hospiteren? Ik heb momenteel tussenjaar, maar ga volgend jaar studeren. Daarom begin ik nu m’n zoektocht naar kamers.

    • @Shelena
      link
      Nederlands
      7
      edit-2
      14 days ago

      Beetje een pechweek dus. Gelukkig was het in de bus wel gezellig. Hopelijk maakte dat het weer een beetje goed!

      Ik ben denk ik een beetje te oud voor echt goede tips over hospiteren. Toen ik 100 jaar geleden studeerde was er wel al enorme kamernood. Van mijn studenten die ik onderwijs geef begrijp ik dat dat nu niet echt anders is. Het was toen echt nemen wat je kan krijgen en daar wat van maken.

      Ik wilde bijvoorbeeld eigenlijk graag in Utrecht wonen, waar ik studeerde. Uiteindelijk is dat Houten geworden omdat Utrecht gewoon echt niet haalbaar was. Was wel lastig als ik uitging omdat de trein niet de hele nacht ging, maar ik kon eigenlijk altijd wel bij iemand op de bank crashen. Daarna nog een tijd op zolder gewoond bij een Turks gezin. Daar had ik gewoon veel geluk mee omdat veel studenten blijkbaar racistisch waren en niet bij Turken in huis wilden. Mooie kamer, lieve mensen, belachelijk veel baklava gegeten. Was leuk.

      Ik denk uiteindelijk dat de mensen waar je mee woont het belangrijkste zijn. Daar zou ik echt geen concessies op doen. Als het daar echt niet mee klikt of als je je niet veilig voelt dan ga je je niet thuis voelen. Voor de rest is denk ik overal wel een mouw aan te passen.

      Edit: leuk idee trouwens om dit te posten. Zou ik zeker blijven doen. En sterkte met je rug.

      • @Vincent
        link
        Nederlands
        313 days ago

        Ik denk uiteindelijk dat de mensen waar je mee woont het belangrijkste zijn. Daar zou ik echt geen concessies op doen.

        Mee eens, dit kan je heel veel bieden. En de beste manier om dat te bereiken is om vooral jezelf te zijn: zie de hospiteeravond om een manier om te kijken of je bij elkaar past, in plaats van een beoordeling of je wel of niet leuk bent. Je kan hartstikke leuk zijn, maar gewoon andere interesses/gevoel voor humor/whatever hebben dan je potentiële huisgenoten, en dan is het ook voor jou fijner om daar niet te wonen, woningnood ten spijt.

        En ook goed om te onthouden is: meestal wordt er maar één nieuwe huisgenoot gekozen, en zijn er meerdere leuke kandidaten. Ofwel: leuke kandidaten worden ook afgewezen.

        Ik heb ook weleens gehad dat iemand iets meenam (een sixpackje ofzo), dat is echt zonde van je geld. We waren op zoek naar een fijne huisgenoot, niet iemand om van te bietsen. Je moet waarschijnlijk best een aantal hospiteeravonden af voordat je een goede match hebt, dus dat kan best in de papieren lopen, en heel breed heb je het als student niet.

    • @blubton@lemmy.world
      link
      fedilink
      Nederlands
      212 days ago

      Voor kamers zoeken raad ik je aan een account te maken voor Room.nl als je dat nog niet hebt gedaan. Kost eenmalig iets van 30 euro en ze bieden in vrij veel steden kamers aan. Je hebt een grotere kans om een kamer te krijgen als je een ouder account hebt, dus het is handig om dat zsm te doen.

  • @Vincent
    link
    Nederlands
    713 days ago

    Ik werd dit weekend wakker met een stijve nek, en was vergeten hoe irritant dat is. Inmiddels is ie bijna weg, halleluja.

    Oh, en recent geslaagd voor mijn rij-examen! 🎉

      • @Vincent
        link
        Nederlands
        512 days ago

        Haha, het gebeurde in mijn slaap, maar ik sluit niet uit dat ik heb gedroomd over in mijn dode hoek kijken.

    • @Shelena
      link
      Nederlands
      313 days ago

      Gefeliciteerd!

  • @CrowAirbrush@lemmy.world
    link
    fedilink
    Nederlands
    614 days ago

    Wel goed voor een keer, haha.

    De oude slecht werkende 3d printer(bijnaam: fulltime baan, want hij werkte nooit goed) vervangen voor een luxe model die het uitstekend doet en allerlei sensoren bezit om daar ook zeker van te zijn.

    Dan kan ik eindelijk gaan focussen op stap 2: hoe en wat ga ik verkopen.

    Ook bezig met een nieuwe baan te zoeken want mijn huidige plek houd me teveel tegen.

  • @abbadon420@lemm.ee
    link
    fedilink
    Nederlands
    514 days ago

    Ik zit met een luxe probleem. Ik heb een hele leuke baan waar ik ook nog met een opleiding bezig ben en waar ik ook graag zou blijven werken. Het verdient alleen niet heel denderend. Ik zit ook financieel wel een beetje omhoog momenteel.

    Dus met halve tegenzin toch maar wat solicitaties de deur uit gedaan naar potentiele werkgevers die mij beduidend meer loon kunnen bieden. Het voelt een beetje stom, omdat ik mijn werk nu zo leuk vind. Ik heb ook nog nooit eerder vanuit werk ander werk gezocht. Dat ging tot nu toe altijd vanuit werkloosheid.

    Maaŕ ach, mischien is het bij een andere werkgever ook wel heel leuk.

    • @Shelena
      link
      Nederlands
      614 days ago

      Klinkt wel echt zonde. Heb je bij je huidige werk dit wel aan gegeven? Dus dat je er graag zou willen blijven werken maar dat je het financieel niet redt? Misschien valt er wel wat te regelen. Soms kan er meer dan je denkt. Zeker als ze ook blij zijn met jou.

      • @abbadon420@lemm.ee
        link
        fedilink
        Nederlands
        514 days ago

        Nee, ik heb dat nog niet zo op face value voorgelegd. Ik ga dat zeker eens proberen, goed plan.

        In het ergste geval krijg ik te horen dat ze helemaal niet blij met me zijn, maar dat zou het wel makkelijker maken om te vertrekken haha

        • @Shelena
          link
          Nederlands
          513 days ago

          Ja, dat zou schelen. Vaak kom je een eind met eerlijk je zorgen voorleggen. Dan heb je dat in elk geval geprobeerd. Ik zou niet heel duidelijk zeggen dat je anders weggaat, omdat ze dan misschien schrikken. Maar ik zou gewoon vragen wat de mogelijkheden zijn.