• kaarslichtOP
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    1
    ·
    1 month ago

    Volgens mij zijn er nml ook een heleboel politici die emails krijgen van mensen die tegen bepaalde problemen aanlopen, en die dan vervolgens oppakken. En inderdaad ook politici die de straat op gaan om met mensen te praten. Maar in al die gevallen praten ze met enkele tientallen, wellicht honderden mensen - dan mis je nog steeds wat er leeft bij 18 miljoen - enkele honderden mensen.

    Ja, kan ik me voorstellen.

    Het kan ook anders, als ik op Internet lees over misstanden die mensen aan de kaak willen stellen dan is het in de Verenigde Staten en ik meen ook Verenigd Koninkrijk : Bel je senator of afgevaardigde of iets dergelijks. Dat is toch een hele andere cultuur in vergelijking met Nederland. Hier lijkt de afstand tussen politiek Den Haag en de rest van de inwoners groter. Ingezonden brieven in kranten of pagina grote advertenties. Vooral die brieven in kranten dat gebeurt wel maar dat is toch soms communiceren met een omweg, als de boodschap al aankomt.

    • Vincent
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      1
      ·
      1 month ago

      Maar zijn al die oproepen om je senator te bellen niet ook met het idee dat ze heel vaak dezelfde melding krijgen? Voor zover ik begrijp zijn dat ook gewoon random callcentermedewerkers die een turfje zetten bij je specifieke zorg, en de senator krijgt dan een overzicht van wat het meeste leeft.

      Volgens mij wordt in Nederland regelmatig iets vergelijkbaars bereikt, bijvoorbeeld via petities.