Goedemiddag Lemmings,

Zijn we weer; hoe gaat het met jullie? Is er iets dat jullie graag willen delen? Nu is je kans!

  • JVT038OP
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    9
    ·
    edit-2
    22 days ago

    Met mij gaat het wel OK.

    Ik heb m’n wiskunde b examen gedaan en die ging goed!

    Daarnaast ben ik bezig om nu m’n treinreis in te plannen; ik heb vorig jaar een plaats gewonnen voor DiscoverEU wat een EU-programma is voor 18-jarigen om gratis te treinreizen door de EU.

    Probleem is dat ik eigenlijk niet zo goed weet waar ik naartoe wil… Heeft iemand enige suggesties?

    Daarnaast heb ik niet een, maar twee tanden die moeten worden getrokken volgende week, dus daar heb ik geen zin in.

    Waar ik wel zin in heb volgende week, is stemmen! Vergeet niet om gebruik te maken van je privilege en ga op 6 juni naar de stembussen om te stemmen voor het Europees Parlement! (Vorige keer was de opkomst onder de 50%, dus nu zit ik al een paar weken tegen iedereen te zeggen dat ze moeten stemmen)

    • johan
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      4
      ·
      22 days ago

      Wat cool! Mag je overal in de EU heen?

      Ik ben een keer een mooie trip gemaakt met vrienden naar voormalig Joegoslavië. Heel veel mooie plekken en ook echt heel lelijke dingen die op hun eigen manier een soort van mooi maar vooral interessant zijn en heel anders dan west Europa (dat ik veel beter ken).

      Zou sowieso ergens heen gaan waar je nog nooit bent geweest. Los daarvan kan het eigenlijk niet fout.

      Ga je alleen of met anderen?

      • JVT038OP
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        3
        ·
        21 days ago

        Yup, alle EU-landen!

        Voormalig Joegoslavië is geen slecht idee, maar ik geloof dat een aantal van die landen (Bosnië-Herzegovina, Servië, Kosovo, Montenegro, etc.) geen EU-landen zijn.

        Maar ik zit wel te denken aan “Oostblok-landen”, zoals Polen, Bulgarije, Roemenië e.d.

        Ik ga alleen en da’s ook wel spannend, maar ook wel weer goed voor mijn reiservaringen.

    • BasketKees@lemmy.world
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      21 days ago

      Wat een mooie kans, in elk geval veel plezier!

      Een suggestie voor bestemming heb ik niet direct, maar als je toch mag treinen waar je maar wil zou ik niet alleen aan de bestemming denken maar vooral ook langs welke weg je er komt. Er zijn prachtige routes in Europa, ruimschoots de moeite om niet voor de snelste optie naar een bestemming te gaan als er mooiere alternatieven zijn. Met de trein kan de reis zelf meer onderdeel van de ervaring zijn dan op weg zijn met de auto.

      Je zal ze niet nodig hebben om te boeken, maar wellicht kan de treinreiswinkel je van inspiratie voorzien.

  • Da Bald Eagul
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    ·
    22 days ago

    Hi! Laatste examen vanmiddag gehad, blij dat ik daar van af ben. Begin een beetje klaar te raken met m’n ouders, maar gelukkig ga ik over een week op vakantie naar Kroatië met wat vrienden dus kan ik alles eventjes achter me laten :)

    Verder is het wel oke, redelijk moe maar hey, zo is het leven…

    • Shelena
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      1
      ·
      20 days ago

      Fijn dat de examens achter de rug zijn. Hopelijk is het allemaal goed gegaan. Wel minder dat je je ouders zat bent. Een beetje afstand kan dan wel helpen ja. Fijne vakantie alvast!

  • johan
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    ·
    edit-2
    22 days ago

    Terug van vakantie, weer aan het werk helaas. Was wel weer fijn om thuis te zijn maar werk is minder. Baan is prima maar ik moet er wat meer uit gaan halen en dingen vinden waar ik voldoening uit krijg.

    Los daarvan een sportschool gevonden. Vlakbij en hebben regelmatig dingen die ik leuk vind (vooral yoga). Ik heb heel weinig gesport de laatste paar jaar. Wil nu in ieder geval elke paar dagen iets doen om weer een routine te krijgen. Wat intensievere sport om echt fit te worden komt op ten duur wel.

    • Shelena
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      20 days ago

      Wel belangrijk dat je je werk ook leuk vind inderdaad. Je kan altijd eens kijken naar coach ofzo die je kan helpen met bepalen wat goed past bij je. Ik ken een paar mensen die dat wel goed geholpen heeft. Het is alleen wel duur en je moet goed kijken dat je wel een goede hebt.

      • johan
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        2
        ·
        20 days ago

        Goed idee! De plek waar ik werk is zo groot dat er een job coach is die hier mee kan helpen. Een collega was recent gegaan, weet niet waarom ik dat zo snel ben vergeten. Dank voor de tip!

        • Shelena
          link
          fedilink
          Nederlands
          arrow-up
          2
          ·
          20 days ago

          Geen probleem. Als het zo makkelijk voor handen is, dan zou ik daar zeker gebruik van maken. Succes!

  • OADINC
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    ·
    edit-2
    21 days ago

    Vorige week mee gedaan met de Shell Eco Marathon in Nogaro Zuid Frankrijk (a.k.a. greenwashing). Het was erg leuk en heb veel nieuwe mensen ontmoet. Ik heb toen wel liefst 1 nacht thuis geslapen voordat ik met mijn nichtje naar Wenen ben gereden (daar ben ik nu) om haar laatste spullen mee naar huis te brengen in NL. Deze 2 weken zijn druk druk druk. En veel zitten in de auto (4800km totaal).

    • Shelena
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      20 days ago

      Klinkt heel druk, maar ook wel heel erg leuk. Niet saai in elk geval. :-)

  • toothpaste_sandwich
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    2
    ·
    22 days ago

    Ik maak me zorgen over de overgang naar 21% BTW voor alles, daardoor komt mijn vak, waarin het al moeilijk is het hoofd boven water te houden, ernstig in gevaar…

    Maar goed, vooruit blijven lopen en niet te veel zorgen maken over een muur waar je potentieel tegenaan gaat lopen.

    • Shelena
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      3
      ·
      21 days ago

      Lijkt me echt stressvol. Ik hoop dat het mee gaat vallen. Heb je veel concurrentie met dingen die niet 21% stijgen, of niet? Want dat maakt misschien ook nog uit.

      Daarnaast kan het zijn dat deze incompetente bende instort voordat ze überhaupt beleid echt tot uitvoer hebben kunnen brengen. Daar hoop ik wel heel erg op eerlijk gezegd.

      • toothpaste_sandwich
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        2
        ·
        21 days ago

        Nou, het probleem is dat mijn hele sector nu 9% afdraagt voor z’n werk maar dat men daar 21% van wil maken, wat vooral voor de consument onze diensten toch wel aanzienlijk duurder maakt. Dat geldt wel voor de hele sector, dus concurrentie valt wel mee, maar dat gaat het wel moeilijker maken de zalen evenveel te vullen als nu.

        Met hoe de PVV het in de peilingen doet, weet ik trouwens niet of het alternatief veel beter gaat zijn, als de bende instort…

        • Shelena
          link
          fedilink
          Nederlands
          arrow-up
          1
          ·
          20 days ago

          Ja, ik begrijp het. Het lijkt me echt niet fijn om dat boven je hoofd te hebben hangen. En daarnaast ook triest voor de mensen met minder geld dat zij dat soort dingen niet meer kunnen doen.

          Ik hoop eigenlijk dat de PVV het zo gaat verkloten dat ook zijn achterban hen niet meer steunt. Maargoed, tot nu toe kan hij blijkbaar geen enkel kwaad doen in de ogen van die achterban, wat hij ook doet. Dat is dus misschien ijdele hoop.

          Ik denk dat wat Jesse Klaver gisteravond bij een of ander programma zei wel klopt. Deze coalitie is incompetent. Ze lijken nu alleen competente mensen te vinden die hun beleid moeten gaan vormgeven, zoals Dirk Schoof, dat maakt de kans dat de hun plannen ook nog tot uitvoer kunnen brengen helaas een stuk groter.

          Ik denk dat het enige dat we kunnen doen is ons blijven uitspreken hiertegen. Het lijkt nu te normaliseren dat een racistische en radicale partij aan de macht is en ik denk dat het belangrijk is dat in elk geval een deel van de mensen laat weten dat zij dat niet normaal vind en (natuurlijk volledig vreedzaam).