• Tar_Alcaran@sh.itjust.works
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    11
    ·
    27 days ago

    Omdat er steeds meer mensen zijn die dat op TV zien, en steeds minder mensen die hun telefoon gebruiken alsof er nog een snoertje aan zit.

    • coffeebiscuit@lemmy.world
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      5
      ·
      26 days ago

      Dit! Het is begonnen met al die “real life soaps” waarbij telefoons op speaker werd gezet zodat de kijker ook mee kan luisteren.

      Monkey see, monkey do.

  • dnzm
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    9
    ·
    27 days ago

    Ik heb mensen horen verkondigen dat dat is omdat imessage- of facetime-gesprekken (geen idee welke precies, ik heb geen Apple-toestel) niet werken met het ding aan je oor. Of dat klopt, weet ik niet. Dat ik iedere keer als ik zo iemand zie, van binnen iets verder doodga, weet ik wel. Geen gezicht, en vaak nog het geblaat over de speaker ook.

    • kaarslichtOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      4
      ·
      27 days ago

      Ik heb mensen horen verkondigen dat dat is omdat imessage- of facetime-gesprekken (geen idee welke precies, ik heb geen Apple-toestel) niet werken met het ding aan je oor. Of dat klopt, weet ik niet.

      Valt vast op te zoeken.

      Dat ik iedere keer als ik zo iemand zie, van binnen iets verder doodga, weet ik wel. Geen gezicht, en vaak nog het geblaat over de speaker ook.

      Hinderlijk ja. Ik vind dat zowel met gesprekken, als met muziek draaien in trein, bus, metro, tram mensen het volume wat laag moeten houden, of buiten het OV bellen. Deze week een gast die een meteen een flink ruzie achtig prive gesprek begon wat de twintig andere mede reizigers mochten horen. Gelukkig stapte meneer vrij snel uit.

  • 🇳🇱 Snoezelpoes
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    7
    ·
    27 days ago

    Ik doe het soms thuis omdat mensen dan net iets beter zijn te verstaan. Soms heb je mensen aan de lijn waarvan het lijkt alsof ze in een orkaan staan te bellen, of bij een straalmotor, of ergens waar anno 2024 nog steeds geen mobiele verbinding is. Als ik ze dan iets harder kan horen, dan kan dat net het verschil maken.

  • Crazazy [hey hi! :D]
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    4
    arrow-down
    1
    ·
    25 days ago

    Ik heb sinds kort een nieuwe telefoon. Het scherm is, net zoals meest nieuwe telefoons, zo groot mogelijk. De voorkant is bijna 100% touchscreen. Dit betekent dat de speakers en microfoon aan de onderkant van de telefoon zitten, waardoor je dus mensen als beste hoort als je zo in je telefoon praat. (Ook al moet ik zeggen dat ik speakers aan de bovenkant van mn telefoon zie, maar ik heb ze nog niet horen werken :( )