Slechts 43 procent van de Amsterdamse jongeren zegt dat ze homoseksualiteit accepteren, dat was twee jaar geleden nog 69 procent. Ook in andere regio’s is er sprake van een dalende acceptatie. Dit blijkt uit onderzoek van GGD Nederland.

Uit onderzoek van de gezondheidsdienst GGD blijkt dat de acceptatie van lhbtiq±personen drastisch daalt onder jongeren. Uit een enquête onder jongeren tussen 13 en 16 jaar blijkt dat steeds minder jongeren homoseksualiteit accepteren. Met name in Amsterdam is de afname fors. Twee jaar geleden accepteerde 69 procent van de jongeren homoseksualiteit nog, nu is dat slechts 43 procent.

  • mononomi
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    12
    ·
    20 days ago

    Dat is wel een heel groot verschil 🤨

    • Taalnazi@lemmy.world
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      9
      ·
      edit-2
      19 days ago

      Denk dat dit vooral komt vanwege de actie en invloed van reactionaire en extreemrechtse groeperingen, die vaak lobbyen en actief op sociale media zijn. Er zullen misschien mensen moeten worden aangesteld die deze lobby’s en dergelijke in gaten houden en de discriminerende groepen kunnen sluiten.

      Ik denk dat een gebrek aan voorlichting hierbij een grote rol speelt, en ook zullen scholen vertrouwenspersonen moeten hebben, als ze die niet al hadden. Ook moet er informatie beschikbaar zijn voor als de voorlichting en vertrouwenspersonen/docenten/klasgenoten enz. discrimineren; dan moet men weten en zich vertrouwd voelen om dit aan te geven bij organisaties.

    • Shelena
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      4
      ·
      20 days ago

      Ja, ik vind dat ook wel heel veel. Voor een deel zijn dat gewoon dezelfde jongeren. Er zijn er dan best veel ineens van mening veranderd.