cross-posted from: https://lemy.nl/post/775140

Het Nederlandse demissionaire kabinet heeft een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer verstuurd om contante betalingen vanaf 3000 euro te verbieden. De maatregel is bedoeld om witwassen tegen te gaan. Transacties tussen particulieren vallen niet onder dit verbod.

  • vzq@lemmy.blahaj.zone
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    7
    arrow-down
    1
    ·
    edit-2
    6 days ago

    Wat ik wil is een verbod op het niet accepteren van elektronische betaalmiddelen voor alle bedrijven in heel Europa. Geen “sorry only cash” gezeik meer.

    Dan neem ik geen cash meer mee en mag die limiet wat mij betreft zo laag als ze willen.

    • Rednax@lemmy.world
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      5 days ago

      Het is tegenwoordig al mogelijk om een mobietje om te toveren tot een pin apparaat. En tikkie achtigen betaal verzoekjes zijn ook gewoon een ding. Dus ik ben het helemaal met je eens dat dit gewoon kan tegenwoordig.

        • Rednax@lemmy.world
          link
          fedilink
          Nederlands
          arrow-up
          1
          ·
          40 minutes ago

          Omdat het niet gaat om de bedrijven die al lang en breed graag willen dat je pint. Die bedrijven werken al samen om cashless mogelijk te maken via acties zoals “Klein bedrag? Pinnen mag!”. Juist de laatste overgebleven bedrijven waar je niet kan pinnen, maken het soms onmogelijk om cashless te gaan.

          Vrijwillige omgang naar electronische betaalmiddelen is al extreem hoog. Maar blijkbaar heeft dat geen invloed op deze bedrijven. Als je cashless toch mogelijk wilt maken, zul je de laatste paar bedrijven somehow moeten forceren. Alleen de overheid kan dat.

          In welke mate dat een slim idee is, en niet gewoon een opwelling van iemand die uit frustratie maar wat tiept in een anonieme online comment, is een andere discussie.