• johan
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    9
    ·
    9 months ago

    Dat het minimumloon niet omhoog kan vind ik onzin.

    Eerst zitten zeiken over de dekking:

    Het gaat dan om de financiële onderbouwing van de plannen, de zogenoemde dekking

    Maar dan zeggen:

    Het invoeren van de verhoging van het minimumloon per 1 januari kost elk jaar 1,2 miljard euro. Volgens het kabinet brengt de invoering van een bankenbelasting om dit deels te betalen de internationale concurrentiepositie van Nederlandse banken in gevaar.

    De “internationale concurrentiepositie van Nederlandse banken”… Wat is daar dan de financiële onderbouwing voor?

    Is het iets meer laten betalen door banken echt zo erg? Ik kan me niet voorstellen dan Nederland er slechter op wordt als banken een klein beetje extra belasting betalen en het wordt voor veel mensen zeker wat makkelijker overleven als het minimumloon omhoog gaat.

    En ook al is er geen sterke financiële onderbouwing, er is wel degelijk een morele onderbouwing. De ongelijkheid wordt groter, mensen komen steeds moeilijker rond, het leven wordt duurder, er zijn te weinig woningen, etc. Een beetje herverdeling is dan niet meer dan logisch lijkt me.

    • bier
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      arrow-down
      1
      ·
      9 months ago

      Het feit is wel dat het gewoon weer terug komt in inflatie. De zorg premie gaat bijv flink omhoog komend jaar, omdat 60% van die premie gaat naar lonen in de zorg en die hebben dit jaar de grootste stijging gehad in een lange tijd.

      Het is dus erg dubbel, ik gun mensen die minimum loon krijgen echt meer, maar het gevolg is wel dat bijv de supermarkt prijzen dan gewoon mee stijgen. Waar ook weer veel mensen last van hebben.

  • Tosti
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    7
    arrow-down
    1
    ·
    edit-2
    6 months ago

    Purged by creator