‘De Raad van de Europese Unie heeft ingestemd met een wetsvoorstel voor het reguleren van de gehele levenscyclus van accu’s. Alle wetgevende organen van de Europese Unie hebben nu in principe ingestemd met de nieuwe accuwet.’

  • Don Antonio MaginoOP
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    3
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Spannend! Ik ben benieuwd hoe mobiele telefoons er na het effectief worden van deze wet uit gaan zien. Mijn eerste smartphone was een Samsung Galaxy S5, met een achterkant die je er eenvoudig af kon trekken om de accu te vervangen - zoals dat met mobiele telefoons de normaalste zaak van de wereld was. Positief dat het dat nu weer wordt; sowieso is elke stap om mensen zelf in staat te stellen hun apparaten weer werkend te krijgen positief.

    Voor mijn S7, die ik sinds hij uitkwam in 2016 tot deze week gebruikt heb, was het echter niet nodig. De accu gaat wel een stuk sneller leeg, maar erger is het met de tijd steeds verder ingebrande scherm en een geheugenprobleem dat sinds kort op lijkt te treden. Het lijkt me dat je, als je aan zoiets wat zou willen doen, straks alsnog voor een FairPhone moet gaan.