Ajax heeft een bod van Fulham op Calvin Bassey in beraad. De Londenaren willen volgens The Athletic de verdediger voor zeventien miljoen euro overnemen. VI kan die informatie bevestigen.

Ajax neemt het bod op de 23-jarige Bassey nu in overweging. De Nigeriaans international heeft een ongelukkig debuutjaar in Amsterdam achter de rug en hoewel zijn perspectieven in de hoofdstad zeker niet zijn verkeken, zou een deal in de richting van het vorig jaar aan Rangers FC betaalde bedrag (23 miljoen euro) voor beide partijen een goede uitkomst kunnen zijn. Ook al omdat Ajax transferinkomsten goed kan gebruiken om de spelersgroep verder te renoveren.

Bassey maakte in juli vorig jaar de overstap van Rangers, waarmee hij twee seizoenen geleden de Europa League-finale van Eintracht Frankfurt verloor. De verdediger begon het seizoen als basiskracht bij trainer Alfred Schreuder, maar verloor begin april definitief zijn basisplaats in het elftal van John Heitinga.

Ook Brighton & Hove Albion heeft Bassey, die eerder in Engeland in de jeugdopleiding van Leicester City speelde, op de radar staan. The Seagulls, de werkgever van Joël Veltman, Bart Verbruggen en Jan Paul van Hecke, heeft behalve Bassey ook Mohammed Kudus op de verlanglijst staan.

  • johan
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    3
    ·
    11 months ago

    Ik weet het niet met Bassey. Hij was afgelopen seizoen af en toe eigenlijk gewoon dramatisch (aan de bal) en leek echt niet op een speler die bij Ajax moet spelen.

    Maar veel spelers hebben tijd nodig. Staat me bij dat Neres in zijn eerste seizoen ook best matig was. En Ajax heeft nu al niet genoeg verdedigers. Als ze Bassey verkopen moeten ze weer een vervanger vinden en wie weet of dat gaat lukken.

    Als Fulham na zo’n baggerseizoen in juli al €17 miljoen biedt dan denk dat hij wel meer waard kan zijn. Het liefst zie ik hem slagen bij Ajax.

      • johan
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        1
        ·
        11 months ago

        Het was tegen Feyenoord wel extreem slecht. Kwam heel nerveus en paniekerig over. In de eredivisie was hij over het algemeen beter, maar in europa was het ook matig.

        Liverpool zette veel druk en hij werd expres vrij gelaten zodat de bal vaak bij hem kwam. Hij had vervolgens geen duidelijke optie, raakte in paniek en verloor de bal. Dat gebeurde telkens, ik geloof ook tegen Feyenoord. Zo’n zwakte wordt door goede tegenstanders heel makkelijk uitgebuit.

        Hij is sterk en snel wat heel nuttig is om te verdedigen, maar aan de bal is het niet goed. Als hij goed gebruikt wordt is hij denk ik erg goed, misschien een beetje als Davinson Sanchez.