Ik ben erg tevreden met deze ene punt. Bizar dat je als een amateurploeg speelt tegen NEC, maar hier gewoon goed meevoetbalt tegen Ajax en nog echte kansen creëert.

  • JVT038OPM
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    8 months ago

    Het tweede doelpunt was hands en ik snap niet waarom het is goedgekeurd. Maar ja, mij hoor je niet klagen!

    • johan
      link
      fedilink
      arrow-up
      1
      ·
      8 months ago

      Haha ik klaag wel! Maar serieus, keek de VAR niet naar die handsbal ofzo? Was in de herhaling echt heel duidelijk.

      Heb alleen het laatste halfuur gezien ofzo, dus alleen twee goals van PEC gezien. Zag er niet best uit allemaal (vanuit het perspectief van Ajax dan).

      • JVT038OPM
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        2
        ·
        8 months ago

        ESPN zegt als volgt:

        De regel is volgens de KNVB bij aanvallend hands als volgt: ‘Een speler de bal trapt of kopt en deze vervolgens de eigen hand/arm raakt? Dit is geen hands (tenzij de bal rechtstreeks in het doel van de tegenstander gaat of als de speler direct hierna kan scoren. In deze gevallen wordt een directe vrije schop toegekend aan het andere team).’

        Vellios trapte met een (mislukte) omhaal de bal tegen z’n hand, waardoor het bij Thy terecht kwam die 'm erin trapte. Omdat Vellios niet scoorde, maar een assist gaf, was het geen hands. Als Vellios dat wel had gedaan, had hij hands gemaakt. Maar omdat de handsbal onbewust tegen z’n eigen hand aan was, is het niet strafbaar.

        Tja, ik denk dat het niet een lekker begin is voor die interim trainer die van 't schip tijdelijk vervangt. Ik ben zelf ook wel positief verrast over het feit dat PEC niet compleet is weggespeeld, maar nog echt kansen heeft gecreëerd (zoals die een-op-een met de keeper vs Velanas in de eerste helft). Ajax komt er vast wel bovenop joh, ik vermoed dat de vierde plek (met een beetje geluk) nog wel mogelijk is voor jullie.

        • johan
          link
          fedilink
          arrow-up
          2
          ·
          8 months ago

          Tja, helaas dus volgens de regels een correcte goal. Heel zuur want ik vind eigenlijk dat dit gewoon hands hoort te zijn, maar ik weet niet hoe je de regels dan zou moeten aanpassen. Je kan zeggen goal en ook assist mag niet met de hand/arm. Maar dan gebeurt zoiets bij de persoon die de pass daarvoor geeft en blijf je aan de gang.

          Berghuis had die kans voor open doel moeten maken (was denk ik niet eens buitenspel want kwam geloof ik van de voet van een verdediger), Martha had bij de 2-2 Thy buitenspel moeten zetten en in het algemeen had Ajax gewoon veel beter moeten zijn.

          Ik hoop dat Ajax nog vierde of zelfs derde kan worden. In theorie mogelijk maar dan moet er wel een verdedigende middenvelder komen en ook een linksback (dan moeten er ook misschien twee linksbacks weg). Denk eigenlijk dat Ajax vijfde gaat worden.

          Hoe gaat het met PEC? Ben je tevreden? 11de in de winterstop klinkt best goed maar ze staan maar vier punten boven de streep.

          • JVT038OPM
            link
            fedilink
            arrow-up
            2
            ·
            8 months ago

            Tja, vind het zelf eigenlijk best vreemd dat spelregels zomaar verandert worden. Ik zou verwachten dat als de KNVB dit soort dingen verandert, dat het dan wel een weekje in de spotlight had gestaan van de Nederlandse voetbalwereld, maar ik heb deze regel zelf nooit gezien tot na de wedstrijd.

            Ik moest eigenlijk lachen toen ik Berghuis die kans zag missen hahaha. Ik dacht oprecht dat die bal moeilijker was om te missen dan om 'm erin te schieten. Tegelijkertijd ging die pass naar Berghuis best wel snel en stond hij net buiten positie ofzo. Maar ja, een international met zo’n salaris zou die er gewoon in moeten schuiven uiteraard.

            En onthoud wel dat dit Ajax niet hetzelfde Ajax is dat in 2019 Real Madrid met 1 - 4 in de Bernabeu versloeg. Dit Ajax doet het best wel knap met van 't schip, vooral als je ziet waar ze vandaan komen. Van 18e naar 5e is niet niets.

            Tja…PEC speelt soms heel goed (zoals tegen Ajax) en soms als een amateurploeg (zoals tegen NEC).

            Erg wisselvallig en ik snap het niet. 11e plaats met 18 punten is natuurlijk prima voor een promovendus en degradatiekandidaat als PEC, maar alsnog vind ik dat het sportief echt beter zal moeten om te handhaven. Als PEC blijft spelen zoals ze dat tegen Ajax deden, zal dat geen probleem zijn, maar helaas zal dat niet gebeuren.

            Buiten sportief gebied is het ook een rommel bij PEC. Ik denk niet dat je het hebt meegekregen, maar er is een hoop drama bij de harde kern, de directie en de financiën. Het is zo erg geworden dat er een verlies van 1,8 miljoen euro is geweest in het seizoen 2022/2023. Als PEC Van den Belt en Taha niet verkocht hadden afgelopen zomer, had de club wellicht een faillissement moeten aanvragen bij de rechter.

            En daarnaast is de harde kern niet meer aanwezig bij de wedstrijden. Hun vlaggen, trommel en spandoeken zijn in beslag genomen en zij zeggen niet in staat te zijn om de club te steunen. Hierdoor is het erg stil in het stadion en hoor je voornamelijk alleen het uitvak ipv de thuissupporters.

            En zo is er nog een hoop andere shit gaande en ik hoop dar de club niet implodeert de komende 2 á 3 jaar…

            Hier een aantal linkjes als je je hierin wilt verdiepen:

            P.s. PEC.nu is een nieuwssite waar de auteurs erg betrokken zijn bij de club. Ik geloof ook dat iemand in de redactie een zetel heeft in het bestuur namens de supporters. De FEU Zwolle is de harde kern waar ik het over had, die voorlopig geen sfeer acties zal maken. Ik vermoed dat de groep tussen 100 - 200 leden heeft, dus dat is een flink gemis.