• johanOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    ·
    8 months ago

    €50 miljoen startgeld, fucking hell. Rijke clubs (uit grote landen) worden alsmaar rijker en de kloof tussen hen en de rest groeit.

    Porto en Benfica zijn er trouwens wel bij. Knap dat ze dat is gelukt als relatief klein land en competitie, maar binnen Portugal wordt het verschil dan ook alleen maar groter.

    Het toernooi wordt gespeeld in de Verenigde Staten, en bestaat uit liefst 63 wedstrijden, die worden afgewerkt van 15 juni tot 13 juli 2025.

    Wel debiel dit hoor, hoeveel wedstrijden moeten topspelers wel niet spelen? Zomer van 2024 het EK, jaar daarop club WK, in 2026 landen WK… Het houdt niet op voor ze.

    • omgarm
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      8 months ago

      Ja die 50 miljoen is bizar. Die clubs uit Zuid-Amerika, Azië en Oceanië hebben ineens een groter budget dan eredivisie clubs.

      • johanOP
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        8 months ago

        Ja opzich goed dat er ook geld naar die landen gaat, maar binnen hun competities worden de verschillen dan ook weer groter. Ik gok dat doormiddel van deze nieuwe competitie er een aantal clubs komen die allemaal van bijvoorbeeld de City Group zijn die hier aan mee gaan doen. Zo kunnen ze spelers opleiden, veel geld verdienen, de beste spelers naar Manchester sturen en op die manier kan je een soort monopolie creëren.