• johanOP
    link
    fedilink
    arrow-up
    3
    ·
    2 months ago

    Moeizame maar knappe overwinning voor Ajax, ik ben er erg blij mee. Vijfde plek overgenomen, met het programma dat ze nog hebben moet het te doen zijn om die te behouden.

    • JVT038M
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      2 months ago

      Vijfde plek is toch gegarandeerd Europees voetbal? Da’s wel lekker dat je volgend jaar weer een leuke trip hebt… (Mits je mee naar de uitwedstrijd gaat)

      • johanOP
        link
        fedilink
        arrow-up
        1
        ·
        2 months ago

        Vijfde is genoeg als Feyenoord de beker wint. Maar zo’n pot in de Kuip, ik zie niet hoe NEC dat kan winnen dus heb er wel vertrouwen in.

        Uitwedstrijd zou leuk zijn! Conference League dan ook, daar zitten altijd een beetje rare/kleine/verre clubs tussen.

        • JVT038M
          link
          fedilink
          Nederlands
          arrow-up
          1
          ·
          2 months ago

          Ik ben echt benieuwd of je volgend seizoen naar een uitwedstrijd gaat; hoef niet per se Conference League te zijn, kan ook een middagje uit naar Zwolle zijn. Post maar een fotootje in deze community als je dat een keer doet ;)

          Ik vind het zelf altijd wel wat hebben om naar die kleine, onbekende clubs te gaan. Kleinere stadions, maar vaak wel fanatieker publiek omdat het een kleinere club is met een kleine, maar loyale aanhang. Ik moet hierbij trouwens ook denken aan de uitwedstrijd naar Bodo glimt, waarbij Ajacieden met sledehonden naar het stadion waren gegaan; geniaal idee hahaha.

          • johanOP
            link
            fedilink
            Nederlands
            arrow-up
            1
            ·
            2 months ago

            Heb er even naar gekeken. Voor uitwedstrijden van Ajax moet je een seizoenskaart hebben en dan ook nog een “nationale uitkaart”. Ik denk dat er veel meer mensen naar uitwedstrijden willen dan dat er kaarten zijn, dus dat lijkt relatief moeilijk helaas. Maar ik ken wel iemand die soms naar uitwedstrijden gaat geloof ik, dus zal het aan hem vragen.

            Is het voor PEC ook zo moeilijk?

            Ik moet hierbij trouwens ook denken aan de uitwedstrijd naar Bodo glimt, waarbij Ajacieden met sledehonden naar het stadion waren gegaan; geniaal idee hahaha.

            Haha geweldig dit zeg. Wel echt dedication

            • JVT038M
              link
              fedilink
              arrow-up
              1
              ·
              2 months ago

              Ik kan me wel voorstellen dat het bij grote clubs zoals Ajax wel moeilijk is. Ik geloof dat Ajax ook een van de weinige clubs is die een 100% bezettingsgraad heeft bij uitwedstrijden.

              Bij PEC is het best wel simpel; je moet een seizoenskaart of een clubkaart (5 euro en 5 seizoenen geldig) hebben en dan kun je online tickets kopen voor uitwedstrijden.

              Het is vaak ook niet uitverkocht, dus dat maakt 't ook wel makkelijk. Ik merk wel dat er steeds meer mensen meegaan; in 2015 bijv. ging ik naar SC Heerenveen en waren er maar zo’n ~200 man, maar dit seizoen ging ik weer naar Abe Lenstra toe en toen was het uitverkocht met 1200 man.